1 jaar Covid-19

12 Maart 2020 was de eerste persconferentie met aankondigingen van coronamaatregelen. Een historisch moment. Drie dagen later op 15 maart werd de boodschap een stuk serieuzer met een ‘inteligente lockdown’. Horeca en scholen gingen dicht. Ongekende maatregelen voor Nederland. Maatregelen die we nooit hebben meegemaakt en ook maar weinigen van te voren verwacht hadden. Maatregelen genomen in vrijheid ter bescherming van de burgers tegen een virus die de mens de baas was (en nu nog steeds voor een groot deel is).

Zoals iedereen weet heeft deze maatregelen effect voor de hele maatschappij van jong tot oud, van rijk tot arm, van medisch tot sociologisch, van economie tot milieu. Zo ook voor onze bijeenkomsten. Vandaag een jaar geleden moesten wij onze eerste bijeenkomst annuleren vanwege deze maatregelen en ook vandaag zou er anders een bijeenkomst zijn geweest. Gelukkig hebben we tussendoor de kans gehad om een paar bijeenkomsten live te houden en hebben we ook een online bijeenkomst gehad in december.

OpenCoffeeHaren en online bijeenkomsten

Ondanks dat wij bekend zijn in de online wereld, kiezen wij er bewust voor deze netwerkbijeenkomsten selectief online te organiseren om de volgende redenen.

  1. De kracht van OpenCoffeeHaren zit in de interactiviteit tijdens de offline bijeenkomsten i.c.m. de online connectie. Deze interactiviteit gaat voor een groot deel verloren bij online netwerken, waardoor de bijeenkomsten minder effectief zijn dan wij wensen. Deze keus kunnen wij maken omdat:
  2. Er diverse andere online netwerken zijn waar hun identiteit online (redelijk) gewaarborgd wordt. De combinatie van verschillende netwerken is aan te bevelen. Wij ondersteunen deze netwerkinitiatieven dan ook van harte. Te denken valt aan Netwerk Noord, Samenwerkdag, BackStage Café, Ik onderneem het, BitterBallenBorrel en meer.
  3. OpenCoffeeHaren geen bedrijf is en ook geen verdienmodel heeft. Wij hoeven daarom geen bijeenkomsten te houden voor inkomsten of voor investeerders. Wij doen het altijd graag voor ondernemers en ondernemende mensen omdat wij (en de deelnemers) merken dat het werkt. Wij zijn ons er van bewust dat mensen tijd vrij maken om bij de bijeenkomsten te zijn en die tijd willen wij dan ook zo nuttig mogelijk inzetten. Daarmee komen we weer op het eerste punt (de effectiviteit en de kracht van de bijeenkomsten).
  4. Omdat we ook ondernemers de kans willen geven om de verbinding met elkaar te vinden en te netwerken, kiezen wij er op selectieve momenten voor om online bijeenkomsten te houden. Tijdens die bijeenkomsten is er naast onderwerpen ook aandacht voor de sociale verbinding.

Open Coffee Haren en online connecten

Behalve bijeenkomsten zijn er ook andere (online) verbind & netwerkmogelijkheden. Bijvoorbeeld via onze social media. Heb je iets om te delen of heb je een vraag voor ons netwerk? Laat het weten. Stuur ons een bericht of mail of plaats berichten in de Facebookgroep (besloten pagina). Graag zijn we hierbij van dienst*.

*Er is één mits. We hebben alle begrip voor promotie van diensten/ producten, maar het is niet bedoeld als reclame pur sang.

Contactformulier

Laat een bericht achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.