5 kenmerken van een echte netwerker

We komen ze allemaal wel eens tegen tijdens een netwerkbijeenkomst. Je bent amper een gesprek aangegaan en de kaartjes worden al weggegeven of iemand is alleen maar zichzelf aan het promoten. Sociaal? Nee, niet echt. Maar hoe kan het beter?

Om succes te boeken in het netwerken is het van belang dat je oprecht en sociaal handelt. Daarmee kom je het verste. Neem bijvoorbeeld iemand die alleen maar zichzelf aan het verkopen is en heel hard zijn best doet om je een dienst te verkopen. Voelt dat lekker? Meestal niet. Je krijgt het idee dat iemand zijn zin door wil drijven en voor jou wil bepalen wat goed is. Niet sociaal. Echte netwerkversie handelen anders.

5 kenmerken van een echte netwerker. Netwerkers:

  1. geven zonder daarvoor wat terug te verwachten;
  2. luisteren om te helpen;
  3. nemen de gesprekspartner als uitgangspunt, het gevolg is verkoop;
  4. vinden iedereen interessant als contact, je weet nooit wie ze kennen en wat ze weten;
  5. vragen om visitekaartjes en delen ze uit aan mensen met wie ze (echt) contact hebben gemaakt.

Hoe vaak maak je wel niet mee dat je denkt je verhaal te kunnen doen, om er vervolgens achter te komen dat de ander helemaal niet geïnteresseerd is in wat je te zeggen hebt. Het is daarom belangrijk om door te hebben waarom je een gesprek met iemand aangaat: wil je er een slaatje uit slaan, of ben je daadwerkelijk in de ander geïnteresseerd? Het is dus wat anders dan verkopen. Daarbij geef je zolang dat je iets oplevert. Netwerken moet je vooral durven, want je investeert in een ander zonder daar iets voor terug te verwachten.

Bron: Het Netwerk Boek

Open Coffee Haren | Ontmoeten . Delen . Verbinden
Desiree Boerema van iDeesonline.nl

“Leuk dat je langskomt! Ik ben Désirée Boerema en heb passie voor organiseren, netwerken en online communicatie. In 2013 gestart met mijn bedrijf iDees online en Open Coffee Haren. Vanuit mijn bedrijf geef ik advies en ondersteuning op het gebied van sociale media. Ik deel via vele sociale media informatie, nieuws en tips over het zakelijk inzetten van sociale media. Welkom om te volgen!”

Social Media | Advies | Plan | Opstart | Beheer | Training

Comments are closed.