Alex Gaaikema – Studiehulp.NU

Ik ben Alex Gaaikema, van Studiehulp.NU in Haren. Ik ben genomineerd door Jasna Joosten die ik gesproken heb bij een Open Coffee Haren netwerkbijeenkomst.

Studiehulp.NU is er voor alle leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs die een steuntje in de rug nodig hebben. Wij begeleiden onder andere bij het plannen en organiseren van huis- en leerwerk en werken er samen met naartoe dat een leerling dit uiteindelijk (weer) zelfstandig kunt gaat doen. Wij willen ze leren om ‘de baas’ te zijn van hun eigen succes.

Waar ik erg blij mee ben en graag wil delen is dat vanaf januari 2020 we daadwerkelijk kunnen bieden:

Huiswerkbegeleiding voor íeder kind!

Aan het volgen van huiswerkbegeleiding of bijles hangt vaak een prijskaartje en dat is niet voor ieder gezin op te brengen. Vanaf januari 2020, stelt de Gemeente Groningen daarom, in samenwerking met Studiehulp.NU, gratis ondersteuning beschikbaar voor kinderen uit gezinnen in Haren die een Stadjerspas hebben. Op deze manier kan echt íeder kind de ondersteuning krijgen die hij of zij nodig heeft.

Centra voor huiswerkbegeleiding schieten als paddenstoelen uit de grond en dat is geen toeval. Veel leerlingen geven aan dat het ze thuis niet lukt om met hun schoolwerk bezig te gaan. Nog even die laatste aflevering van hun favoriete serie op Netflix kijken, nog even gamen of nog even de verhalen van hun vrienden op Snapchat bekijken. Dat ‘even’ wordt vaak de hele middag en voor je het weet is er geen tijd meer voor huiswerk. Het is lastig om de discipline op te brengen om te beginnen en geconcentreerd te blijven werken, maar wees gerust, ze zijn niet de enige en het is te leren!

Huiswerkbegeleiding helpt bij het aanleren van studievaardigheden, zoals het plannen en organiseren van het schoolwerk, hoe je je kunt concentreren en om de motivatie voor school (terug) te vinden bijvoorbeeld. Daarnaast moet natuurlijk ook gewoon het huiswerk gemaakt en geleerd worden. Naast huiswerkbegeleiding kun je vaak ook vakinhoudelijke bijlessen volgen. In de meeste gevallen worden deze bijlessen gegeven door studenten van de universiteit. Ze geven bijlessen in vakken die in hun eigen studie terugkomen. Dit zorgt ervoor dat ze ver boven de stof staan. Het goed kunnen overbrengen van de stof is natuurlijk ook heel belangrijk.

Ik geef het stokje door aan

Graag geef ik het stokje door aan Jeroen Hoekstra van BigPixel. Hij zit net als Studiehulp.NU in de Biotoop Haren.

Stiefgoed
Stiefgoed
Jasna Joosten

Comments are closed.