De MENS in geldzaken

We hebben diverse wetten en regelgevingen met als doel om dingen netjes te regelen. Soms wordt echter uit het oog verloren waarom die regels er zijn en wordt er aan de mens voorbij gegaan. Theo van Mal vertelde over hoe hij er zijn werk van maakt om de mens centraal te laten staan het regelen van (geld)zaken.

Theo (van DeJongVanMal) gebruikte hiervoor een mooi voorbeeld van een vlaggenmast. Hoe het plaatsen van een eenvoudige vlaggenmast verzeild kan raken in uitvoerige vergunning aanvragen hoge plaatsingskosten, nog hogere legeskosten en uiteindelijk zelfs tot een rechtszaak (en niet omdat iemand bezwaar maakte tegen de vlaggenmast). Zo kan het plaatsen van een schijnbaar eenvoudig iets als een vlaggenmast grote financiële consequenties hebben en wordt de mens steeds minder belangrijk in het geheel.

Reacties van deelnemers

Wil je weten wat deelnemers van de Open Coffee Haren bijeenkomsten vinden? Kijk dan op de pagina Ervaringen en luister bijvoorbeeld naar de verhalen van Jessica Zwart (jessicazwart.nl) en Mirjam van Loenen (mivali.nl)

Foto’s door Elise Pragt

Comments are closed.