Désirée Boerema – iDees online

Désirée Boerema van iDees online is ondernemerscoach en social media coach. Ze is door Hans de Graaf genomineerd als ondernemer van de maand. Hans: “Ik weet hoe mensen die iets organiseren in ieder geval niet de schijn willen opwekken dat ze zichzelf bevoordelen. Als gevolg daarvan zetten ze zichzelf vaak juist op de laatste plaats. Om die trend te doorbreken nomineer ik Désirée Boerema. Daarnaast verdient haar Social Media Canvas het ook om in de spotlight te staan.”

iDees online 2017

iDees online

Vanuit mijn bedrijf iDees online adviseer, coach en inspireer ik (startende) ondernemers om groot te dromen en stappen te zetten om er volop voor te gaan. Dit doe ik door Ondernemersboostdagen te organiseren op gebied van ondernemerschap; je komt tot de kern van je bedrijf of kijkt eens met een frisse blik of je nog steeds aan het doen bent wat je eigenlijk wil doen. Én ik organiseer Social Media Boostdagen waarin ik ondernemers leer hoe ze zelf een Social Media Strategie uit kunnen zetten zodat ze weten waar hun doelgroep zit, welke kanalen ze in kunnen zetten, welke content te kunnen plaatsen en hoe ze dit doelgericht kunnen inzetten. Ook bied ik een jaartraject voor (startende) ondernemers die graag intensievere en structurele begeleiding willen hebben op gebied van deze twee onderwerpen.

Niet geschoten is altijd mis

Op mijn 14de voelde ik al dat ik ondernemer wilde worden; ik was dol op communicatie, netwerken en organiseren. Toen ik in 2012 afstudeerde, vond ik dat ik eerst wat werkervaring op moest doen. Helaas solliciteerde ik me suf maar werd ik nergens aangenomen. Toen kreeg ik een berichtje van Coby Tjassing die zei: “Waarom begin je nu niet voor jezelf, ik heb opdrachten voor je liggen”. Toen dacht ik ja…waarom niet? Niet geschoten is altijd mis. Ik heb de tijd om er in te investeren en ga ervoor. Toen ben ik na gaan denken over wat ik leuk vind om te doen, waar ik goed in ben en waar behoefte aan is. Zo kwam ik tot mijn bedrijf iDees online.

X-factor

De ondernemers waar ik mee samenwerk geven mij vaak terug dat ze voor mij gekozen hebben omdat ik een persoonlijke en praktische aanpak heb en helder uit kan leggen. Daarnaast is het woord ‘inspireren’ ook echt iets wat bij mij hoort. Met mijn enthousiasme en positieve instelling ben ik iemand die anderen goed in beweging kan zetten. Als iemand vastloopt en die komt met een hulpvraag, dan word ik een wandelende ideeënbox. Ik vind het super leuk om in mogelijkheden te denken. Het is niet de vraag OF iets kan, maar HOE het kan.

Open Coffee Haren

In Arnhem maakte ik kennis met het Open Coffee concept, in mijn zoektocht naar werk. Ik werd er heel enthousiast van omdat het een laagdrempelige manier is om nieuwe mensen te ontmoeten in de ondernemerssferen.Toen ik weer terug was in Haren en net mijn bedrijf gestart had, dacht ik: nu is het tijd voor Open Coffee Haren. Inmiddels gaan we ons vijfde jaar in. Ik vind het elke keer weer super leuk om te merken dat ondernemers elkaar ontmoeten, gebruik maken van elkaars netwerk en gaan samenwerken. Dat is waar ik het voor doe: elkaar verder helpen.

Wisselende groep ondernemers

Het verrast me elke keer weer dat er zoveel nieuwe deelnemers zijn. Over het algemeen is ongeveer de helft van de deelnemers nog niet eerder geweest. De andere helft is een trouwe bezoeker; maar ook die groep is steeds weer wisselend. Dit vind ik heel leuk. Je krijgt zo niet een ‘vastgeroest’ clubje, maar je ontmoet elke keer weer nieuwe mensen en creëert daarmee weer nieuwe kansen. Ook word ik heel vrolijk van het type ondernemer dat naar de bijeenkomst komt. Het gros werkt vanuit zijn of haar passie en doet zijn of haar werk vol overgave en geheel op zijn of haar eigen manier. Daar hou ik van.

Inspirerende ontmoetingen en samenwerkingen

Open Coffee Haren heeft ervoor gezorgd dat ik vele inspirerende ondernemers heb leren kennen en er zijn mooie samenwerkingen uit ontstaan. O.a. de samenwerkingen voor de bijeenkomst zelf, maar ook voor iDees online. Ondernemers zoals Aletta Armee hebben wat voor mij kunnen betekenen in de vorm van een Video-training en Tonie maakte bijvoorbeeld gebruik van mij diensten. Ook online versterken we elkaar door elkaar actief te volgen en de interactie aan te gaan. Super leuk.

Inspirerende ondernemers

Er zijn zoveel leuke ondernemers die ik ontmoet heb. Te veel om op te noemen. Als ik zo eens terugdenk aan de bijeenkomsten en ondernemers die bij mij top of mind zijn, dan denk ik aan Ankemarije Dam Design, Ineke Sijtsma, Tonie van der Walle, Hans de Graaf en Annatascha Udinga. Ankemarije heeft voor mij een super mooi logo, karikatuur en weekplanner ontworpen, Ineke inspireert mij door haar ontspannen manier van ondernemen, Tonie heeft me het inzicht gegeven dat je ook bij moeheid, stress en positiviteit kunt gaan emotie-eten, Hans inspireerde mij met zijn presentatie én Annatascha is offline en online zo enthousiast, daar word ik vrolijk van.

Ik geef het stokje door aan…

Op mijn beurt zou ik heel graag Ineke Sijtsma nomineren. Waarom? Omdat ik het heel gaaf vind hoe zij vertrouwd op haar bedrijf en daarmee een hele relaxte ondernemer is. Het siert haar dat ze als masseuse ook volop aan het netwerken is. Dat is iets wat anderen uit haar vakgebied niet doen. Terwijl het naar mijn idee voor elke ondernemer belangrijk is. Denk dat zij nog veel ondernemers kan inspireren met haar mindset.

Desiree Boerema iDees online Social Media Community - kopie-01-01

Volg Désirée Boerema online via:
www.ideesonline.nl

 

 

 

 

Comments are closed.