Elise Pragt – Pragtplaatjes

Hallo mijn naam is Elise Pragt, professioneel fotografe onder de naam PragtPlaatjes. Ik ben gespecialiseerd in websitefotografie, profielfoto’s/portretten en reportages. Ook ben ik freelance fotograaf voor het mooie tijdschrift Noorderland.

Waarom ben je met je eigen bedrijf begonnen?

Pragtplaatjes logo

Vanaf mijn 10de jaar fotografeer ik en nadat ik de Fotoacademie in 2007 en 2008 heb gevolgd stond ik eerst op kunstmarkten mijn Plaatjes te verkopen. Toen al kwamen er mensen naar mij toe die vroegen of ik de foto’s voor hun website wilde maken. Dat was de aanleiding dat ik in 2010 mij heb laten inschrijven bij de KvK en mij ging richten ondernemers om hun zichtbaarheid op vooral het internet te vergroten.

X-Factor

Mijn X-Factor? Foto’s die raken, dáár zit de kracht van mijn fotografie. Als fotograaf laat ik mij leiden door mijn gevoel en weet van nature emotie in een beeld vast te leggen. Met mijn lens vang ik “jouw verhaal”. Daarnaast heb ik een achtergrond als jazzdans docente en als vormgever/dtp-er bij een aantal reclamebureaus en kan ik mijn kennis over respectievelijk houding en beweging maar ook over vormgeving en marketing goed gebruiken in mijn fotografie. Ik zie de dingen daardoor in een breder perspectief.

Open Coffee

Om deze reden ben ik naar de Open Coffee gekomen

Ik kwam in contact met Open Coffee Haren toen er in de zomer van 2017 een invalfotograaf gevraagd werd. Ook van Ankemarije Wittens – Dam had ik al eens gehoord over deze netwerk club. Na deze ‘inval actie’ vroegen ze mij in oktober 2017 of ik de huisfotograaf wilde worden. Omdat ik het een leuke en ongedwongen club vind waar ook veel gelachen wordt, ben ik sindsdien de huisfotograaf.

Dit heeft me positief verrast van de Open Coffee

Opvallend bij deze Open Coffee Club is dat zij echt in beweging zijn en er alles aan doen om ondernemers te informeren, te activeren en te stimuleren! Zo is er iedere coffee club weer een nieuw thema.

Dit heeft de Open Coffee me opgeleverd

Wat het mij oplevert? Veel nieuwe contacten en leuke ontmoetingen, van elkaar leren over het ondernemen en hoe je elkaar kunt helpen én niet onbelangrijk.. af en toe een mooie opdracht!

Netwerken

Deze inspirerende persoon(en) heb ik ontmoet

Ik heb veel inspirerende ondernemers gesproken bij Open Coffee Haren. Zo heb ik met Jasna Joosten (Stiefgoed.nl en Kindertherapie Haren) een mooi gesprek gehad over hoe zij vanuit haar eigen ervaring een bevlogen coach is geworden voor samengestelde gezinnen. Of Marc van Dullemen (vd-projects.nl) die enthousiast vertelde over zijn LED verlichting maar ook over theatersport vertelde wat ik ook zo leuk vind. Maar ook Els Wijnmaalen (EetenLeefHaren.nl) die met passie vertelde over hoe ze mensen met gewichtsproblemen helpt of voedingsadviezen kan geven.

Ik geef het stokje door aan

Aan Jasna Joosten. Voor de site van Stiefgoed.nl heb ik een portret van haar mogen maken. Toen heb ik ook gemerkt dat ze door haar eigen ervaring en betrokkenheid met een samengesteld gezin als coach ruime ervaring heeft op dit vlak. Ze heeft haar eigen business http://kindertherapie-haren.nl/ én is aangesloten bij http://stiefgoed.nl.

Elise Pragt Instagram
Elise Pragt Facebook
Elise Pragt Twitter
Elise Pragt LinkedIn

Comments are closed.