Fotograaf ontmoet personal coach

Jolanda Boomsma en Elise Pragt troffen elkaar in juli bij Open Coffee Haren. Na Elise haar pitch kwamen ze met elkaar in gesprek over beide vakgebieden, Elise als fotograaf en Jolanda als personal coach. Een leuke samenwerking kwam tot stand. Beide dames stuurden hun verhaal in om hun Open-Coffee-Haren-succes met ons te delen.

Bedankt voor het insturen! Ook een succesverhaal insturen? Van harte welkom! Stuur je bericht naar info@opencoffeeharen.nl.


De laatste coffee club van Haren voor de zomervakantie heb ik mogen invallen voor huis-fotografe Aletta Armee. Ik mocht mijzelf ook even voorstellen; wie ik ben en wat mijn professie is – Elise Pragt | PragtPlaatjes Fotografie – en heb uiteindelijk mede door mijn pitch hier 2 mooie opdrachten aan overgehouden.

Zo ontmoette ik o.a. Jolanda Boomsma van Bureau I-Opener, Inzicht en Perspectief. Zij woont en werkt voor een groot deel van het jaar aan de zuidwestkust van Portugal waar zij Outplacement- en coaching trajecten begeleid. Ze was weer even in Nederland en ik vertelde haar dat ik mij vooral richt op ondernemers en ook juist vaak voor coaches profielfoto’s en originele, persoonlijke websitefoto’s maak die zorgen voor een sterke identiteit. Ook had ik net een mooie zomeractie voor een profielfoto.

De dag erna belde ze me al of ik voor haar een mooie foto ergens in de natuur zou kunnen maken maar waarin je niet ziet dat het typisch Nederlands is. Ik heb zitten brainstormen waar we de fotoshoot met die wens zouden kunnen doen. Uiteindelijk hebben we tussen de buien door bij een vijver bij ons in de wijk de fotoshoot gedaan. Jolanda was wat nerveus voor de shoot maar ik heb haar zo stralend op de foto weten te krijgen dat ze enorm blij verrast was met het resultaat! De foto had ook in Portugal gemaakt kunnen zijn dus haar wens was in vervulling gegaan. De samenwerking ging ook prima, we hadden lol en daardoor een ontspannen sfeer waarin ik Jolanda goed voor de lens kreeg. Ook ik was weer erg tevreden met dit resultaat!

Wellicht kruisen onze wegen elkaar volgend jaar in Portugal.. wordt vervolgd……!

Ik raad iedereen aan om af en toe eens naar netwerkbijeenkomsten te gaan zoals de Open Coffee Haren en zorg dan dat je een pakkende pitch hebt met jouw unieke kernkwaliteiten, het loont zeker!

Je kunt mij volgen via:

 

 


Jolanda Boomsma foto van elise pragt Elise Pragt van PragtPlaatjes ontmoette ik bij de Open Coffee Haren op 20 juli jl. Haar pure en enthousiaste pitch over fotografie en haar bijdragen in het tijdschrift Noorderland maakten mij nieuwsgierig naar haar werk. Door een mooie nieuwe move in mijn privéleven ben ik regelmatiger in Noord Nederland, vandaar dat ik verkennend deze netwerkbijeenkomst opzocht.

Voor mijn bureau I-Opener, Inzicht en Perspectief wilde ik nieuwe profielfoto’s voor social media en ook voor de nieuwe website, die onder constructie is. Elise had een speciaal zomershoot-aanbod en hoewel ik niet graag voor de camera sta, gunde ik mezelf en haar deze kans. In augustus, tussen de buien door wist Elise het licht goed te vangen. Geduldig, flexibel, puur en aandachtig schoot ze een serie foto’s, waaruit ik binnen een week een mooie selectie ontving.

Aangezien ik als personal coach en begeleider van Outplacement- en Loopbaantrajecten met speciale coachingsreizen in Zuidwest Portugal leef en werk, kan dat misschien wel eens een volgende fotoshoot-locatie worden. Netwerken werkt zeker, het gaat om warme contacten, de juiste verbindingen en een goeie klik. Bij I-Opener is het, na de zelfanalyse en richtinganalyse,  ook een wezenlijke fase om die baan of zelfstandige onderneming te realiseren, waar iemand blij van wordt. Puur door zichzelf te zijn, met enthousiasme en in een gezonde balans. Dat is wat ik Elise ook zie doen in haar werk.

Hier kun je het resultaat zien van de profielfoto’s:

 

 

Comments are closed.