Grafisch ontwerpster ontmoet méér mens-coach

Ankemarije Dam en Marloes van Slobbe troffen elkaar vorig jaar bij Open Coffee Haren. Ze kwamen met elkaar in gesprek over beide vakgebieden, Ankemarije als grafisch vormgeefster en Marloes als méér mens-coach. Een leuke samenwerking kwam tot stand. Beide dames stuurden hun verhaal in om hun Open-Coffee-Haren-succes met ons te delen.

Bedankt voor het insturen! Ook een succesverhaal insturen? Van harte welkom! Stuur je bericht naar info@opencoffeeharen.nl en de kans is groot dat we het op onze website zetten en via sociale media verspreiden.Ankemarije Dam DesignAnkemarije Dam

Ankemarije Dam Design

Op 15 oktober 2015 ging ik naar mijn eerste Open Coffee in Haren. In het vooruitzicht dat ik begin januari 2016 naar Eelde zou verhuizen, moest ik als grafisch vormgever ook mijn netwerk hier in de omgeving opbouwen. De Open Coffee in Haren leek mij een goed begin daarvan. Die ochtend heb ik met een aantal mensen gesproken, waaronder Marloes van Slobbe (Stimuloog). Ik had een leuk gesprek met haar over haar eigen onderneming Stimuloog.

Later in maart 2016 stuurde Marloes mij een berichtje of ik voor haar en haar man Maurits een visitekaartje kan ontwerpen. Dus zo heb ik voor Marloes en Maurits een visitekaartje ontworpen. Op 21 april ben ik weer eens naar de Open Coffee in Haren geweest. En daar trof ik Marloes weer. Ze had haar nieuwe visitekaartjes meegenomen en heeft flink wat kaartjes uitgedeeld tijdens de bijeenkomst. Erg leuk om te zien hoe door jouw ontworpen kaartje met enthousiasme worden uitgedeeld! Aan het einde van de bijeenkomst kwam Tonie van der Walle bij mij. Tonie had ook een visitekaartje van Marloes ontvangen, en hoorde dat ik het kaartje had ontworpen. Zij vroeg of ik voor haar ook een nieuw visitekaartje kan ontwerp. Dus zo ben ik nu ook bezig met het ontwerpen van een nieuw visitekaartje voor Tonie.

Ik ben nu vier keer bij de Open Coffee in Haren geweest en ik ervaar altijd een prettige sfeer bij deze bijeenkomsten! Iedereen staat ‘open’ (coffee) voor jouw verhaal en het uitwisselen van elkaars verhaal en ervaringen. Ik kom zeker vaker langs voor een kop koffie!

 


Marloes Slobbe StimuloogMarloes van Slobbe
Stimuloog®

Op een van mijn eerste bijeenkomsten van Open Coffee Haren (toen nog in de Mikkelhorst) ontmoet ik eind 2015 grafisch vormgeefster Ankemarije Dam voor het eerst. Deze jonge, vrolijke, frisse, Friese vrouw is net vanuit Friesland naar Eelde/Paterswolde verhuisd. Het is haar eerste kopje Coffee in haar nieuwe omgeving. Wat ik toen nog niet wist, maar wat een paar maanden later een feit zou zijn: ik werd haar eerste klant uit dit Open Coffee netwerk. Leuk.

Enthousiast vertelt ze me over wat ze allemaal maakt: logo’s, huisstijlen, folders en allerlei soorten kaartjes. Daarnaast maakt ze treffende karikaturen (zoals inmiddels ook voor één van de Open Coffee Haren-initiatiefneemsters, Désirée Boerema). Check gewoon even haar site om haar veelzijdigheid zelf te ontdekken: www.ankemarijedamdesign.nl.

Onze ontmoeting wordt een gesprek met focus. Ik zit namelijk net in de ontwikkelingsfase van mijn ‘stimulogo’ en visitekaartje voor mijn coachbedrijf Stimuloog®. We wisselen direct contactgegevens uit. Je kunt maar niet weten.

Ik licht voor haar mijn werkzaamheden als méér mens-coach toe. Volwassenen die worstelen met hun gewicht en zelfbeeld geef ik in mijn praktijk graag de ruimte om zich te kunnen ontplooien, zowel op loopbaan- als op persoonlijke ontwikkelingsgebied. Ik stimuleer ze om hun zwaartepunt te verleggen van de kilo’s (dat wat op hen drukt) naar de kern (hun eigen kracht). Dat schept levensruimte om meer vanuit hun waarden te kunnen leven. De mens achter de massa komt weer en krachtiger tevoorschijn.

Ik vertel haar ook dat ik naast het coachen een tweede passie heb: fotograferen. Ik integreer mijn symbolisch getinte foto’s zoveel mogelijk in mijn coachwerk. Eén beeld zegt immers vaak meer dan 1000 woorden. Ook ben ik erg gefascineerd door optische illusies. De Müller-Lyer illusie vormt uiteindelijk de symbolische basis voor mijn ‘stimulogo’. Ik vraag Ankemarije haar professionele draai eraan te geven. En dat doet ze snel, vakkundig, betrokken en betaalbaar. We liggen op één lijn. Netwerken kan dus maanden later zomaar het koekje bij de Coffee vormen!

 

Comments are closed.