Durf te vragen en haal meer uit je netwerk

Na de vele enthousiaste reacties op de interactieve bijeenkomst in november stond interactiviteit opnieuw centraal bij de Open Coffee Haren bijeenkomst op donderdag 20 december. Het thema was #Durftevragen en haal zo meer uit je netwerk!

Désirée en Margreet, organisatoren Open Coffee Haren, begonnen zelf met de vraag “Welke interactieve sessies ken jij of zou jij graag willen zien bij Open Coffee Haren in 2018?” Deze vraag werd eerst met 2-tallen besproken en uiteindelijk kon men het direct online plaatsen in de Open Coffee Haren Communitygroep. Oftewel een mooie combinatie van offline en online netwerken.

Persoonlijk & samenwerken

Wat duidelijk in de antwoorden naar voren kwam is het persoonlijke (wie is diegene ‘achter’ het bedrijf) en het samenwerken om elkaar echt goed verder te kunnen helpen. Mooie thema’s om mee verder te gaan. Enkele ideeën die geopperd zijn: elkaar hulpvragen voorleggen in groepjes om vervolgens te bekijken hoe we elkaar verder kunnen helpen of bijvoorbeeld pitchen met een voorwerp over jezelf en niet een bedrijf. We gaan alle ideeën uitwerken en er zal zeker e.e.a. terugkomen in de bijeenkomsten van dit jaar. Mogelijk leggen we nog e.e.a. voor via de Facebook-pagina in de vorm van een poll.

Durf te vragen

Na deze sessie was de beurt aan de deelnemers om een eigen vraag stellen, zowel offline als online. Leuk om zo het gesprek in te gaan bij een netwerkbijeenkomst. Maar ook om na een netwerk gewoon je vraag uit te zetten. Heb je geen idee hoe je een netwerkgesprek zou moeten beginnen? Stel de vraag eens aan iemand waar hij of zij op zakelijk vlak mee verder geholpen kan worden. Leuke manier om het gesprek aan te gaan. Vaak houden we ons in een vraag te stellen; we willen niet lastig zijn, denken er helemaal niet over na misschien of willen ons niet kwetsbaar opstellen. Maar wat als je het wel doet. Er gaan deuren open, meer oren en ogen luisteren en kijken met je mee en je komt alleen maar verder.

Van offline netwerken naar online netwerken

Was je er in december niet bij? Meld je gerust alsnog aan bij de community en log even in om deel te nemen aan het rondje #durftevragen. We staan open voor je ideeën én je mag ten alle tijde je eigen vragen stellen aan het netwerk. Lijkt ons juist super leuk. Hoe meer input, hoe beter :-)!.

Foto’s door Elise Pragt

Comments are closed.