Hét abonnement wat elke ondernemer zou moeten hebben

Tijdens de Open Coffee Haren bijeenkomst van donderdag 18 oktober vertelde Ineke Sijtsma, van Massagepraktijk een goed gevoel, over waarom een massage belangrijk voor een ondernemer is en gaf de gelegenheid aan een deelnemer om het aan den lijve te ondervinden. 

Als ondernemers hebben we vaak veel aan ons hoofd. We zijn manager van alles: naast het werk voor onze klanten, doen we ook de boekhouding, acquisitie, communicatie enzovoort. We hebben veel acties naast elkaar lopen en dat geeft vaak een ‘vol’ hoofd. Daarnaast hebben wij allemaal lichamelijk onze zwakke plekken. Als je zit, loopt, staat of wat dan ook, ergens is er altijd een knelpunt. Met een massage ontspan je je lichaam en geest wat ten goede komt aan jouw functioneren, gezondheid en levensgeluk. En dat is belangrijk voor jezelf maar ook voor je klanten. Die hebben er immers ook niets aan dat jij ziek wordt of een burn-out hebt.

Een avondje voor de televisie kan weliswaar heel ontspannend zijn voor je geest, maar de houding die men doorgaans dan heeft – hangend op de bank – is minder ontspannend voor je lichaam. Zoals een bezoeker van de bijeenkomst meldde heb je dan meer aan een abonnement van de masseur dan aan een abonnement van Netflix.

Om te laten voelen wat ze bedoelde vroeg Ineke een vrijwilliger in het publiek. Wat overigens geen probleem bleek te zijn, vrijwilligers waren er voldoende. Simon Wijma, wandelcoach Walk with Simon, was de gelukkige. Nadat hij uiteindelijk de voorkeur gaf aan een nekmassage boven de handmassage (immers wij doen heel veel met onze handen en die hebben nog al eens wat te verduren) zag je hem volop genieten van de nekmassage in combinatie van het heerlijke uitzicht op de weilanden die De Tiehof in Onnen biedt. Zijn reactie: “Heerlijk”.

Gezien de vele gesprekken die Ineke na afloop had, lijkt het erop dat diverse ondernemers (terecht) interesse hebben in ‘een lief momentje voor jezelf’. Immers jij kunt alleen optimaal functioneren wanneer lichaam en geest zo gezond mogelijk zijn.

Foto’s door Elise Pragt

Comments are closed.