Hoe Green minded ben jij?

Op donderdag 19 augustus hadden we de volgeboekte netwerkbijeenkomst ‘Wandelen en netwerken’, geleid door wandelcoach Anneke Zuidberg van Krachtpraktijk De Levensboom.

Anneke vertelde over de 3 systemen voor het reguleren van emoties de “Green mind theory”. Eerste is het gevaarsysteem dat de vlucht-/vecht-/ verstijfreacties tot gevolg heeft, de tweede is het jachtsysteem “ik wil dit hebben” dat zorgt voor consumeren, een streven maar ook beloning. Tevens geeft het een energiek gevoel en kan het verslavend werken. Het derde systeem is het kalmeringssysteem. Deze heeft geen trigger maar zorgt voor de gevoelens als kalmte, warmte, tevreden. Om gezond te leven is het van belang dat deze 3 systemen in balans zijn en dat je kalmeringssysteem voldoende vaak aan staat. Tijdens de wandeling werden er ook een aantal vragen gesteld om er voor jezelf achter te komen hoe ‘green minded’ jij bent (Draw the line). De vragen werden beantwoord door een stap naar voren of naar achteren te zetten. (Zie ook de foto’s.)

Een ander onderdeel van de korte coachwandeling was om in duo’s te bespreken op welke manier jouw ‘activiteitentaart’ ingevuld wordt. De taart bestaat uit 6 punten:

  1. Activiteiten in de natuur
  2. Ambachtelijke activiteiten
  3. Meditatieve activiteiten
  4. Sociale activiteiten
  5. Sport activiteiten
  6. Overige activiteiten

Uiteraard is er nog meer behandeld. Wil je daar meer over weten kun je contact zoeken met Anneke.

Na afloop was er nog de gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee bij De Blankehoeve.

De eerstvolgende Open Coffee Haren netwerkbijeenkomst is op donderdag 16 september.

Fotos: PragtPlaatjes

Comments are closed.