Hortus Haren Hervonden

Haren is onderdeel van het Unesco-Geopark De Hondsrug. Hortus Haren is bezig met een ode aan dit landschap te brengen. Dit was een onderdeel van de presentatie van Douwe Wiersma, voorzitter Stichting Behoud Groene Hortus. 

Door ziekte was Rick Mensink, hoofd tuinen, helaas niet aanwezig maar Douwe heeft zijn onderdeel van de presentatie waargenomen en vertelde in het kort en vol passie over de historie én de toekomst van de Hortus. Momenteel is men namelijk druk bezig om de ‘oude tropische kas’ te slopen en hier plaats te maken voor een ‘Hondsrug-waardig’ landschap. De hele look and feel van Hortus Haren zal hierdoor veranderen. In de hal van de Hortus staat een maquette hoe de Hortus er straks uit komt te zien.

Douwe Wiersma: “Fijn om te zien dat mensen enthousiast zijn over de Hortus en de plannen. Ook in het meedenken in hoe het een en ander gefinancierd kan worden.”

De financiering gebeurt op dit moment met deel eigen investering, subsidies enzovoort. Echter ook particulieren en bedrijven kunnen de Hortus steunen door o.a. € 25 te doneren voor 1 vierkante meter Hondsrugtuin. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met info@hortusharen.nl

De volgende bijeenkomst is op donderdag 16 juni 2016, deze bijeenkomst is een presentatie van Hein Bloemink van Haren de Krant met als onderwerp “Hoe raak je de gevoelige snaar van de redactie?”

Open Coffee Haren online

     Volg @OpenCoffeeHaren via Twitter en Twitter mee met #OCHaren
     Like de Facebookpagina van Open Coffee Haren en ontvang informatie, foto’s en reminders.
     Word lid van de LinkedIn-groep, doe mee aan het Voorstelrondje en bekijk wie van plan is om te komen.
     Volg de LinkedIn-pagina en ontvang de nieuwsberichten en reminders op uw startpagina.

Foto’s van de netwerkbijeenkomst:

Open Coffee Haren

Open Coffee Haren

Open Coffee Haren

Open Coffee Haren

Open Coffee Haren

Open Coffee Haren

Open Coffee Haren

Open Coffee Haren

Open Coffee Haren

Open Coffee Haren

Open Coffee Haren

Comments are closed.