Ineke Sijtsma – Massagepraktijk een goed gevoel

Ineke Sijtsma van Massagepraktijk een goed gevoel is de beste masseur van Nederland. Ze is door Désirée Boerema genomineerd als ondernemer van de maand. Désirée: “Ik nomineer Ineke Sijtsma omdat ik het heel gaaf vind hoe zij vertrouwd op haar bedrijf en daarmee een hele relaxte ondernemer is. Het siert haar dat ze als masseuse ook volop aan het netwerken is. Dat is iets wat anderen uit haar vakgebied niet doen. Terwijl het naar mijn idee voor elke ondernemer belangrijk is. Denk dat zij nog veel ondernemers kan inspireren met haar mindset.”

 

Massagepraktijk een goed begin Ineke Sijtsma-01Massagepraktijk een goed begin Ineke Sijtsma-01Massagepraktijk een goed gevoel

Het is mijn missie is om iedereen (die in mijn praktijk komt) uit zijn hoofd en in zijn lijf te krijgen, want in deze hectische maatschappij worden we min of meer geleefd en daardoor voelen we nog amper wat ons lijf ons verteld, wat het nodig heeft. Door massages te geven, breng ik het lichaam weer meer in balans. Hierbij kun je denken aan ontspanningsmassages, maar ook aan kokostempelmassages, bamboemassages, hotstonemassages en hydrowavemassages.

Tienerdroom

Als 16 jarig meisje wou ik al masseur worden maar had de middelen niet. Toen ik in 2005 begon met de eerste cursus massage had ik al de ambitie, maar nog niet het lef om een eigen praktijk te beginnen. Nadat ik in 2007-2008 mijn opleiding sportmassage/sportverzorger had afgerond ben ik gaan solliciteren als masseur en ben ik aangenomen bij het voormalige Beauty Sauna Peize (tegenwoordig Spawell). Daar heb ik tot 2016 als masseur heel veel ervaring mogen opbouwen en cursussen mogen volgen. En die ervaringen maakten dat ik in 2013 het lef heb gekregen om voor mijzelf te beginnen naast de baan bij Peize.

X-factor

Zoals één van mijn cliënten zo mooi omschrijft in haar uitgebreide recensie, heb ik helende handen en door mijn gracieuze massage heb je een bijzondere belevenis. Één die je leven kan veranderen als je je daarvoor openstelt.  Volgens zeggen zijn mijn kundigheid, mijn betrokkenheid, de sfeer in mijn praktijk en mijn (minnelijke) persoonlijkheid vaak doorslaggevend waarom mensen bij mij terecht komen.

Open Coffee Haren

Ik kom naar de open coffee club om mijn netwerk uit te breiden en mensen te leren kennen waar ik op wat voor manier dan ook misschien wat mee kan uitwisselen of die ik kan helpen middels mijn massage. En verder is het ook gezellig, want als zelfstandige werk ik alleen en dan is het fijn om onder de mensen te komen.

Netwerken gaat in eerste instantie niet om het direct werven van klanten, maar om het opbouwen van een netwerk, het leren kennen van collega ondernemers en te kijken of je elkaar op de 1 of andere manier verder kunt helpen.  Het is het opbouwen van een “gunfactor” die ervoor zorgt dat er op den duur inderdaad werk uit voortvloeit op wat voor manier dan ook.

Leuke activiteiten

Open Coffee Haren bevalt me erg goed, omdat het een dynamische groep is die leuke activiteiten organiseert. Het dynamische maakt dat je makkelijker uit je comfortzone komt. Iets waarin ik ongemerkt nog wel  eens mezelf wil terugtrekken door bijvoorbeeld met bekenden te gaan praten of zeer afwachtend te zijn als anderen in gesprek zijn. De activiteiten zorgen dan ook dat je actie onderneemt en dat je je weer even goed gaat focussen op dat wat belangrijk kan zijn voor jou als ondernemer. En soms is het ook zeer verfrissend om nieuwe input van andere ondernemers te krijgen.

Samenwerkingen

Dankzij de open coffee heb ik al uitwisselprojecten gehad. Denk dan aan nieuwe profielfoto, een flyerontwerp en een stuk coaching.  In 2014 heeft Maike Veltman profielfoto’s voor mij gemaakt in ruil voor massages en in 2017 was ik toe aan een nieuwe en heeft Elise Pragt mij voorzien tegen betaling en een paar extra foto’s in ruil voor massage. Verder heb ik van Johann van de Geest wat coaching mogen ontvangen in ruil voor massage en heeft Marijke Koetsier mij geholpen met het maken van een flyer ontwerp ook in ruil voor massage. Het zijn zo een paar voorbeelden, die stuk voor stuk prachtige resultaten hebben opgeleverd. Het is prachtig om te merken dat zulke samenwerkingen ontstaan.

Inspirerende ontmoetingen en samenwerkingen

Tijdens de Open Coffee’s heb ik veel inspirerende ondernemers ontmoet. Ik heb door deze ontmoetingen uitwisselingen, ontzettend leuke en inspirerende gesprekken gehad en tevens ook vriendschappen ontwikkeld.

Elise Pragt is een enthousiaste fotografe die met haar kundigheid mij dusdanig leuk op de foto heeft gekregen dat ik er enorm blij van word.  Lammert Zuidema zet je met zijn kijk op het schrijven/tekst en filosofie aan het denken. Mariska Oostijen is een geweldige zangeres met zo’n sprankelende uitstraling daar wordt je gewoon enorm vrolijk en enthousiast van.  Johann van de Geest is grafisch ontwerper, maar heeft met zijn coachingskwaliteiten mij met wat tips kunnen helpen. And last but not least…Desiree Boerema zit zo vol bruisende energie en ideeën dat je automatisch ook mee wilt/gaat bruisen. Bij haar ga ik in juni deelnemen aan het Social Media Boost Weekend.

Uiteindelijk is het altijd inspirerend om met andere mensen contact te leggen, ze te leren kennen en daar feedback van te krijgen waardoor je jezelf ook steeds beter gaat zien en je zelfvertrouwen groeit.

Ik geef het stokje door aan…

Mariska Oostijen is een ontzettend leuke, vrolijke en vreselijk goede zangeres die ik hierbij heel graag even in het zonnetje wil zetten. Ze is een geweldige zangeres met zo’n sprankelende uitstraling, daar word je gewoon enorm vrolijk en enthousiast van. Dus ik wil haar graag nomineren.

 

Ineke Sijtsma Open Coffee Haren

Volg Ineke Sijtsma online via:
www.massagepraktijkeengoedgevoel.nl

 

 

 

 

 

Comments are closed.