Inspiratievol netwerkevent

Donderdag 17 januari was er niet alleen de gebruikelijke ochtend, maar een hele dag vol met presentaties en interactieve sessies. Deze dag was in het kader van het 5-jarig bestaan van Open Coffee Haren en was dusdanig een succes dat de vraag kwam of dit jaarlijks gaat plaatsvinden.

Zakelijk speeddaten

De dag begon met zakelijk speeddaten. deelnemers spraken in tweetallen en hadden in totaal 4 minuten (2×2) om elkaar beter te leren kennen

Doen wat je het liefste doet

Na het speeddaten was Agnes Kruys van VA-Agnes aan de beurt. Zij stelde de deelnemers vragen waardoor de deelnemers een goed beeld kregen wat een Virtueel Assistent (VA) voor hen kan beteken. Bijvoorbeeld “hoeveel mailtjes heb jij eigenlijk in jouw mailbox en wat kun je eraan doen om dit te verlagen”. De vragen hadden betrekking op de randtaken die bij het ondernemen horen. Als je begint als ondernemer sta je er vaak niet bij stil hoeveel werk dat is. Een Virtueel Assistent biedt dan uitkomst. Wil jij weten waar jouw kansen liggen om efficiënter te werken …. Je kunt gratis de Meer-doen-van-wat-je-leuk-vindt scan aanvragen bij Agnes.

Over de streep

In het onderdeel over de streep stelde Desiree vragen als Wie is al langer dan een jaar ondernemer? Wie vindt netwerken spannend? enzovoort. Indien het antwoord Ja is, liep de deelnemer over de streep en liet Desiree enkele deelnemers vertellen waarom en werd daarover verder gepraat. Dit onderdeel gaf veel inzicht in elkaar. Een mooi leerzaam interactief onderdeel

Gevonden worden door je klanten

De offline communicatie werd gecombineerd met de online vindbaarheid. Margreet van DaaromM vroeg aan de deelnemers of ze die dag iemand ontmoet hadden die ze nog niet kenden. Daarna werd er gevraagd wat weet je nog van die persoon? Wat blijkt veel mensen onthouden niet de bedrijfsnaam maar wat iemand doet. Vervolgens werd de proef op de som genomen om het bedrijf online te vinden was. Aan de hand van de resultaten is gesproken over wat allemaal online vindbaarheid kan beïnvloeden. En ook hoe je offline presentatie belangrijk is voor je online vindbaarheid.

Social media foto

Na deze interessante maar ook intensieve sessies kon men een leuke foto met een Instagramframe (zie hieronder) laten maken door Elise Pragt van Pragtplaatjes.

Sta jij er tussen? Ga je gang en deel ze (inclusief beeldmerk). Als je wilt mag je uiteraard ook de link van dit bericht, #opencoffeeharen of een tag naar open coffee haren noemen.

Digitale (on)veiligheid

Na de lunch vertelde Arnold Bergsma van Webfactor over digitale (on)veiligheid. Hij visualiseerde het met een sleutel. Je weet daarvan wie de sleutel heeft, weet je dat ook van jouw digitale bestanden? En wat als men de sleutel heeft gevonden, is men dan ook binnen of is er nog een slot is. In de digitale wereld 2-staps verificatie genoemd. Ook gaf hij aan dat we er ons van bewust moeten zijn dat er geen 100% veiligheid in de digitale wereld is, maar dat we wel ons best kunnen doen dit zo goed mogelijk te regelen.

Verdiepend netwerken

Het doel van deze interactieve sessie was om elkaar te inspireren en de focus te leggen voor 2019. De centrale vraag was: Wat staar er in 2019 bij jou op de planning en waarom? Deze vraag werd eerst in groepjes besproken en daarna plenair.

Social media offline en online

Desiree van iDeesonline vertelde over de online wereld in de beeldende taal van een fietser. “Stel je zit op je fiets en komt een bekende tegen wat doe je? Niets doen, is wel kijken maar niet reageren op social media. Zwaaien is te vergelijken met liken en aanspreken (He hoi) is reageren. Wat vind jij het leukste? Dat iemand reageert? Doe jij dat ook bij een ander?” Velen bekennen dat ze dat niet zo vaak doen en dat is een van de redenen waarom jij ook minder reacties krijgt. Immers het is social media. Behalve deze vergelijking gaf Desiree nog diverse handige tips met betrekking tot taggen, dellen, #, enzovoort.

Profit first, meer grip op je geld

De ‘wildcard’ presentatie van deze dag was van David van Muntinga Administration. Hij gaf de deelnemers tips op meer grip op je geld te krijgen via de Profit first principe. Een paar tips geven we ook hier:

  • Doe je administratie 2-wekelijks dan is het goed beheersbaar en hou je overzicht
  • Reserveer potjes op basis van percentages. Voor bijvoorbeeld investering, omzetbelasting, inkomstenbelasting, pensioen, je eigen salaris, enzovoort. Maar ook een potje voor winst waar je elke maand/ kwartaal iets leuks voor doet. Zo hou je overzicht en kun je er ook van genieten.

Durf te vragen

#DurfTeVragen is een # die we vaker tegenkomen op social media. Het idee is dat iedereen wel een vraag heeft, waar hij/ zij hulp bij kan gebruiken. En als je de vraag stelt, kan het zomaar zijn dat je antwoord krijgt. Sommigen kenden het (offline) als ‘Ja heb je, Nee kun je krijgen’ of ‘Wie niet waagt, wie niet wint’. Aan het einde van de dag hadden de deelnemers de kans om de vragen die misschien nog niet beantwoord waren te stellen.

Gedurende de dag zijn er mooie ONTMOETINGEN geweest, is er veel met elkaar offline en online GEDEELD en zijn er interessante VERBINDINGEN gelegd. Dat is waar Open Coffee Haren voor staat.

Reacties van deelnemers

Nynke Sietsche Lettinga van Ergotherapie Lettinga: “Ik vond het een zinvolle en leuke dag met inspirerende en informatieve presentaties. Ook heb ik veel nieuwe mensen leren kennen tijdens de netwerkgesprekken. ”

Cory Conen van CorryConnen.nl – Verbinding met je ware natuur:”Ik vond het leuk en waardevol. Mooi gedaan zo met verschillende oefeningen en sprekers. Inhoudelijk interessant en de interactie met elkaar heel fijn. Ik had me al voorgenomen vaker te komen. Nu zeker!”

Wilma Klaassen van Feest met Zorg: “Ik vond het een leuke dag. Divers en levendige invulling. Goed, en een ogenschijnlijk niet te strak programma. Maar het was er wel. Super gedaan.”

Organisatoren/ presentatoren over de dag

Agnes: “Het was een leuke dag met veel inspirerende ontmoetingen. Veel nieuwe gezichten, maar ook een aantal bekende gezichten. Het was super leuk om mijn presentatie te mogen geven voor deze groep.”

Arnold Bergsma: “Het was erg leuk om tijdens het jubileum van Open Coffee Haren een presentatie te geven over de digitale onveiligheid. Niet iedereen is zich bewust van de risico’s die eraan verbonden zijn. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om die onveiligheid in ieder geval een stuk kleiner te maken.

David Muntinga: “Het inspiratie event van Open Coffee Haren, wat was het een leuke en zeker inspirerende dag! Ik heb veel nieuwe contacten opgedaan en met leuke ondernemers gesproken. Het blijft spannend, zo’n presentatie. Voor een groep mensen die je niet allemaal kent. Maar toch heb ik besloten om het te doen. En wat ben ik achteraf blij dat ik dat gedaan heb! Het is zo waardevol om mijn kennis en ervaring te kunnen delen met een grote groep ondernemers.”

Desiree: “Ik vond het een super geslaagde dag. We waren met een leuke groep ondernemers en ik vond het verrassend dat er eenderde aan deelnemers was, die nog nooit eerder aan de Open Coffee Haren deelgenomen heeft. Leuk dat er op die manier steeds nieuwe mensen blijven komen. Volop genoten van alle mooie ontmoetingen, de inspreek in de verhalen en de connecties die gemaakt zijn. Deelnemers waren enthousiast en ik dus ook.”

Hélène Molijn van De Tiehof: “Geweldig goed initiatief. Blije mensen en voor zover ik het mee kreeg goede contacten. Altijd fijn om gastvrouw te mogen zijn bij een goed georganiseerde dag. Denk dat veel ondernemers dit graag mee hadden willen maken, dus ik zou zeggen voor herhaling vatbaar ?”

Margreet: “Het was een super leuke en inspirerende dag met veel mooie ondernemers. Nieuwe mensen leren kennen, maar ook mensen die ik al kende op een andere manier leren kennen. Veel interessante en mooie verhalen gehoord van diverse vakgebieden. Allemaal top! De dag was al geslaagd, maar de vele positieve reacties achteraf maakt het beeld helemaal compleet. Iedereen bedankt daarvoor.”

Impressiefotos

door Elise Pragt

Comments are closed.