INVENTE – Anne-Marie de Vlas, op de zeepkist

Korte bedrijfsomschrijving INVENTE

INVENTE verzorgt als onderwijsspecialist opleidingen, onderwijskundig advies en begeleiding voor schoolleiders, docenten/leerkrachten en zorgondersteuners en ook voor gemeenten en andere (non)profit organisaties.

Hoe ben je op het idee gekomen om je bedrijf te beginnen/ Waarom vind je het zo leuk om bij dit bedrijf te werken?

Als leerkracht en docent bespeurde ik, dat er veel vraagstukken zijn in het onderwijsveld waar geen goed antwoord op wordt gegeven of waar men door tijdgebrek niet aan toe komt. Denk bijvoorbeeld aan passend onderwijs voor hoogbegaafden, leerlingen motiveren, effectief communiceren. Vanuit mijn eigen drive om te leren en te innoveren en anderen te helpen, wilde ik graag hieraan een bijdrage leveren en ben ik voor mezelf begonnen.  

Wat ik leuk vind aan mijn eigen bedrijf is een kijkje kunnen nemen in verschillende (school)organisaties, het opdoen van nieuwe contacten, anderen ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling, van elkaar leren en samen een krachtige leeromgeving creëren. Daarnaast geeft de afwisseling in mijn werk mij veel energie en dat vergroot mijn plezier.

Wat is je/ jullie X-factor? Wat heb jij/ hebben jullie wat een concollega niet heeft?

Praktijkgericht leren staat centraal. (Lastige) praktijksituaties van cursisten vormen een centraal onderdeel van mijn opleidingen. Samen onderzoeken we deze, bedenken we oplossingen en passen we deze toe. Om het rendement van de opleidingen zo groot mogelijk te laten zijn, werk ik met kleine deelnemersgroepen (5 – 10 deelnemers per groep).

De nieuwe opleiding “Effectief Communiceren” gaat in januari 2021 van start.

Hoe versterk ik mijn team? Hoe bereik ik alle leerlingen/studenten/collega’s en versterk ik de relatie met hen? Oprechte verbinding en contact zijn de sleutels tot succes en zorgen voor een veilige, gezonde en motiverende werkomgeving. Voor meer informatie en aanmelding: www.invente.nl. Er zijn nog plaatsen beschikbaar!

Open Coffee Haren

Om deze reden ben ik naar de netwerkbijeenkomst van Open Coffee Haren gekomen

Ik vind het leuk om te netwerken, inspiratie en nieuwe contacten op te doen. Wie weet kun je iets voor een ander betekenen en visa versa. Daar is Open Coffee Haren een goede plek voor.  

Dit heeft me positief verrast van Open Coffee Haren

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig en iedereen is welkom. Een diversiteit aan bedrijfstakken is bij Open Coffee Haren aanwezig. Daarnaast staat er bij elke bijeenkomst een thema centraal. Dat geeft weer stof tot nadenken en maakt de bijeenkomsten interessant en afwisselend.

Dit heeft Open Coffee Haren mij opgeleverd

Een aantal nieuwe contacten en nieuwe ideeën.

Netwerken

Deze inspirerende perso(o)n(en) heb ik bij een netwerk ontmoet 

Overal waar ik kom (binnenland/buitenland), leer ik inspirerende mensen kennen, bezoek ik (school)organisaties waar ik inspiratie opdoe en vervolgens gebruik ik de opgedane ervaringen in mijn werk. Dat maakt dat meerdere ontmoetingen waardevol voor mij zijn.

Raad jij aan om naar netwerkbijeenkomsten te gaan? Zo ja waarom?

Jazeker! Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder! Het is belangrijk om te weten wat er speelt in het ondernemersveld. Door met elkaar daarover te spreken is niet alleen zinvol, maar ook leuk! Daarnaast maak je jezelf zichtbaar, mensen leren je kennen en dat kan zorgen voor nieuwe opdrachten. Eveneens belangrijk!

Aanverwante links

https://www.facebook.com/invente.nl

https://www.linkedin.com/in/anne-marie-de-vlas-med-72859487/

https://talentstimuleren.nl/profiel/14223/geplaatste-items

Anne-Marie de Vlas

Meer lezen over ervaringen? Kijk ook bij ervaringen, ondernemersestafette en op de zeepkist.

Comments are closed.