Jan Lamberst – PENTADE

Jan Lamberst van PENTADE is gespecialiseerd in het ontwerpen, onderhouden en hosten van Wordpress websites. Hij is door Julia Gerlach genomineerd als ondernemer van de maand. Julia:  “Hij heeft mij verrast om vrijblijvend mijn website te bekijken en hierover in gesprek te gaan. Zijn creativiteit, enthousiasme en ondersteuning heeft mij positief verrast. Hierdoor is mijn website meer “van mijzelf”.”

PENTADE

Jan Lamberst PentadeDe crisis van 2008 betekende dat het bergafwaarts ging met bedrijf waarvoor ik destijds werkte. Van 25 medewerkers in 2008 tot nul medewerkers in 2010. Vanaf dat moment ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Ik startte met het ontwerpen, onderhouden en hosten van Wordpress websites. Eerder maakte ik ook websites in html en een cms zoals Joomla, dus die brug was gauw gelegd. Ik heb specifiek voor Wordpress gekozen omdat het hard groeide, enorm flexibel is en snel op te bouwen is, zodat het ook betaalbaar kan blijven. Mijn activiteiten moeten leiden tot meer omzet voor ondernemers. Daarbij staat een WordPress website centraal. Ook kunnen ondernemers bij mij terecht voor zoekmachine-optimalisatie (SEO) en website gerelateerde internet marketing.

X-factor

Communicatie en ervaring. Het eerste gesprek met mijn klant gaat over zijn of haar bedrijf en later komt de website ter sprake. De basis voor het bouwen van een website is de ondernemer met diensten of producten en die onderscheid zich. Hij of zij heeft een missie, visie, bepaalde gerichtheid e.d.. Dit is allemaal bouwmateriaal voor de website, die uiteindelijk de website van mijn opdrachtgever moet zijn en niet van mij. Door mijn jarenlange ervaring hoef ik nooit nee te verkopen en word ik ook regelmatig gevraagd problemen met websites op te lossen.

Netwerken en ontmoeten

Mijn werk is vooral achter de computer en heb zo niet veel contact met mensen. Ik doe mijn werk vóór mensen, die mensen met hun bedrijvigheid, daar draait het om. Verder is het een sociale behoefte en natuurlijk acquisitie moment. Netwerken en mensen ontmoeten gaat heel goed samen en is altijd verrassend, interessant en dus leuk. Open Coffee biedt daarvoor een podium en is creatief in de invulling van een ochtend.

Gemoedelijke en laagdrempelige sfeer

De sfeer en ontvangst is heel gemoedelijk en laagdrempelig Je hebt al snel te weinig tijd om meer bezoekers te spreken. Een extra reden om vaker de Open Coffee te bezoeken. Je merkt dat er alles aan gedaan wordt het de gasten naar hun zin te maken. Het moment dat je de deur doorstapt en wordt opgevangen, vormt een warm welkom. Er worden leuke boeiende presentators uitgenodigd. Gezellige ruimte met koffie, helaas geen gebak ;-))

Leren, inspireren en nieuwe klanten

Tijdens de bijeenkomst werd ik door Marleen Maris van Zo Anders interieurstyling voorgesteld aan Julia Gerlach van Jules & Co en Julia heeft mij vervolgens een opdracht gegund. Zo bracht Open Coffee mij een klant, maar de ontmoetingen met andere bezoekers zijn ook veel waard. Je leert en inspireert elkaar en dat is zinnig én leuk.

Inspirerende ontmoetingen

Uiteraard Julia Gerlach met haar visie op mediation en professioneel begeleiden. Wat mij aanspreekt is dat je altijd kan leren en die tools reikt zij aan. Verder geloof ik ook dat we inderdaad allemaal diverse rollen in ons hebben, die communiceren op hun eigen manier en tot conflicten kunnen leiden. Julia heeft daar iets op gevonden hoe je tot een oplossing komt en er zelf ook iets van kunt leren. Ik weet niet of ik het zo goed zeg, is mijn interpretatie. De andere persoon is Hans de Graaf die een presentatie gaf over “Gelukkig in je comfortzone”. Een helder betoog over het fenomeen comfortzone en uitermate inzichtgevend met goede toepasbare tips. Dat alles in slechts 12 minuten.

Ik geef het stokje door aan…

Hans de Graaf, omdat zijn presentatie bij mij is blijven hangen. Heb er echt iets van geleerd en de persoonlijke manier hoe hij zijn verhaal vorm gaf zie ik zelf ook graag. De tot verbeelding sprekende woorden en het gebruik van een stuk touw deed mij denken aan inspirerende docenten van vroeger, die we tegenwoordig helaas door allerlei redenen te weinig horen en zien. Verdient dus een nominatie!

Jan Lamberst Pentade

Volg Jan Lamberst online via:

Comments are closed.