Je comfortzone doelgericht oprekken

Op donderdag 21 september presenteerde Hans de Graaf van Brainful Leadership over het geluk dat binnen je comfortzone ligt. De presentatie leidde tot een interessante discussie. Je comfortzone, wat is dat eigenlijk? En is het nou eigenlijk wel of niet goed om uit je comfortzone te stappen?

Open Coffee Haren presentatie Hans de Graaf (14)Volgens Hans ligt het allemaal wat genuanceerder. Je comfortzone is het gebied waar jij je comfortabel voelt. Voor de beeldvorming legt hij een touw op de grond en gaat erin staan. De cirkel waar hij in staat is zijn comfortzone. In plaats van ‘uit’ je comfortzone stappen, kun je je comfortzone ook ‘oprekken’. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je iets doet wat je nog niet eerder gedaan hebt en spannend vindt. Essentieel hierbij is dat je blijft focussen op waar je naar toe wil en of de stap die jij – aan de rand van je comfortzone – wil zetten, je dichter brengt bij het doel waar jij naar toe wil. Al met al een presentatie die inspireerde en aanzette tot denken. Nieuwsgierig? Bekijk de herhaling van de live-video op Facebook

Hans aan het woord

Hans:  “De bezoekers van Open Coffee Haren hebben vrijwel zonder uitzondering allemaal een zogenaamde groei mindset. Dat betekent dat ze bereid zijn om risico’s te nemen en vooral om van fouten te leren en het daarna beter te doen. Na mijn presentatie bleek dat het inzicht dat je geen nieuwe dingen moet doen alleen maar om het nieuwe dingen doen (= ‘uit je comfort zone stappen’). De gedachte dat je alleen heel bewust nieuwe dingen moet doen die meerwaarde geven om je doel te bereiken was voor de meesten een welkome aanvulling.  Ik vond het erg leuk om te doen en ik heb werkelijk het idee dat een aantal mensen echt bewuster bezig gaan met gerichter op zoek gaan naar nieuwe vaardigheden enz die hun doel, hun business, ondersteunen.”

Bijeenkomst oktober

Volgende maand (19 oktober) presenteert Ankemarije Dam van DamDesign: “De kracht van illustraties!”.  Wil je Open Coffee Haren graag online volgen? Meld je aan voor de community. Dé plek om online te netwerken met leden van de Open Coffee. Meld je aan en krijg een (gratis) persoonlijk account in onze community. Welkom.

Herhaling Facebooklive

Bekijk hieronder de herhaling van de Facebook-live-uitzending.

Fotoverslag

Bekijk de foto’s gemaakt door gastfotografe Elise Pragt:

Open Coffee Haren presentatie Hans de Graaf (14)Open Coffee Haren presentatie Hans de Graaf (14)Open Coffee Haren presentatie Hans de Graaf (14)Open Coffee Haren presentatie Hans de Graaf (14)Open Coffee Haren presentatie Hans de Graaf (14)Open Coffee Haren presentatie Hans de Graaf (14)Open Coffee Haren presentatie Hans de Graaf (14)Open Coffee Haren presentatie Hans de Graaf (14)Open Coffee Haren presentatie Hans de Graaf (14)Open Coffee Haren presentatie Hans de Graaf (14)Open Coffee Haren presentatie Hans de Graaf (14)Open Coffee Haren presentatie Hans de Graaf (14)

Comments are closed.