Jeroen Hoekstra – Bigpixel

Hallo, mijn naam is Jeroen Hoekstra: animatiefilmmaker en regisseur Bigpixel. Ik ben genomineerd door Alex Gaaikema van Studiehulp.nu.

Animatiestudio Bigpixel

Bigpixel_logo

Het avontuur van Bigpixel begon nadat we eind 2011 bij de Efteling een contract tekenden voor de inmiddels meer dan 70-delige animatieserie ‘Jokie en Jet’.
Het YouTube-kanaal daarvan heeft inmiddels meer dan 200 miljoen views en 100k abonnees. Sindsdien hebben we, naast een enorme waslijst aan veelzijdige klussen, nog een andere kinderserie gemaakt en won de korte film ‘Polska Warrior’ waar we aan meewerkten in 2017 een Gouden Kalf.

Bigpixel is gespecialiseerd in het ontwerpen en animeren van karakters voor zowel 2D- als 3D-animatie voor film, games en VR. Tevens maken we voor onze klanten 3D-prints van de voor hen ontworpen karakters zodat ze de karakters niet alleen op het scherm kunnen zien, maar ook in het echt kunnen vasthouden. Ons doel is het maken van geloofwaardige karakters en een overtuigend verhaal, of dat nu voor een commercial, een uitleganimatie of een kinderserie is. We streven naar een 1+1=3-effect binnen het team.

X-Factor

Door de jaren heen heb ik enorm veel verschillende dingen gedaan en door die veelzijdigheid wist ik niet altijd even goed wat mijn specialiteit was of waar mijn kwaliteiten lagen. Sinds ik Bigpixel alleen run en ik de visie van de studio een nieuwe eigen vorm geef weet ik steeds beter waar mijn kracht ligt. Door de jaren heen heb ik een scherp oog voor detail ontwikkeld. Het maken van kinderseries en games heeft mij geleerd goed te organiseren en de juiste mensen te vinden wanneer er een schaalbaar team samengesteld moet worden. Daarnaast kan ik door meer dan 20 jaar ervaring vlot de juiste techniek vinden voor elke toepassing binnen een project.

Open Coffee Haren

Waarom naar Open Coffee Haren?

Eind 2017 besloot mijn compagnon uit Bigpixel te stappen. In de 6 jaar daarvoor heb ik voornamelijk de techniek en regie op me genomen en me heel weinig met acquisitie en netwerken bezig gehouden, een verdeling die tot dan toe goed had gewerkt. Omdat ik vervolgens op eigen benen stond, leek de Open Coffee me een goede start om weer te gaan netwerken.

Positief verrast

De laagdrempeligheid en goeie sfeer vond ik erg uitnodigend en dat maakte het zeker voor herhaling vatbaar. Het is een actief initiatief met wisselende thema’s en leuke activiteiten. Ik kwam er opgeladen en vol inspiratie vandaan.

Inspirerend

De gesprekken bij de Open Coffee vind ik inspirerend. Er komt een heel bont gezelschap. Van de contacten en leuke ontmoetingen verwacht ik niet direct een volgende klus, maar iedereen heeft een eigen manier van ondernemen, en op een bepaalde manier zijn die gesprekken een soort spiegel voor me waarmee ik de visie over mijn eigen ondernemerschap bij kan slijpen.

Ontmoetingen

Bij Open Coffee Haren sprak ik Eva van MeForYou Catering. Ze verzorgde die dag super lekkere versnaperingen. Ik was door het vele praten niet toegekomen aan eten, maar kreeg een overheerlijk pakketje mee die ik in de studio kon uitdelen. Het was heerlijk en mocht ik ooit een catering zoeken dan weet ik wel wie ik bel. Ook sprak ik Ineke Sijtsma van Massagepraktijk een goed gevoel. Ze vertelde met enorm veel passie over haar werk. Daarnaast hadden we een leuk gesprek over de uitdagingen van het ondernemen en het leven.

Ik geef het stokje door aan

David Marcel de Jong. Ik ken David uit de Biotoop in Haren. Hij maakt muziek en geluid voor film en animatie met zijn bedrijf FineTuneMusic.

Stiefgoed
Jasna Joosten

Comments are closed.