Keuzes en keuzes

Op donderdag 21 oktober waren er veel nieuwe gezichten op de Open Coffee Haren bijeenkomst met het thema Keuzestress. Het thema werd behandeld middels een interactieve sessie ‘Over de Streep’. Er werden vragen gesteld waar men JA of NEE op kon antwoorden en door naar de juiste kant van de zaal te lopen kon je de reacties zien. Vervolgens werd erop doorgevraagd waarom een JA of NEE op die manier kregen mensen de gelegenheid om iets over zichzelf en hun werkzaamheden te vertellen en elkaar beter te leren kennen.

Interessant is om te zien hoe vragen en woorden verschillend geinterpreteerd worden. Een voorbeeld hiervan is de vraag “Ik voel mij echt een ondernemer?”. De een gaf het antwoord NEE met de argumenten ik doe dingen die ik leuk vind en wil de vrijheid daarin en ben geen ondernemer omdat ik daar niet commercieel in denk, ik ben wel een ondernemend persoon. De ander gaf aan dat dat juist de argumenten waren waarom JA geantwoord is. Omdat juist dat doen wat je leuk vindt, dat dusdanig kunnen doen dat je ervan kunt leven (je beroep ervan kunt hebben), je eigen koers varen je een ondernemer maakt.

Andere stellingen die aan bod kwamen waren onder andere “Ik vind het lastig keuzes te maken voor mijn bedrijf” en “Ik wil regelmatig met een collega ondernemer willen sparren.”

Al met al resulteerde de sessie en openheid van de deelnemers in goede onderlinge gesprekken. Hieronder een impressie van de bijeenkomst. (Luister en kijk ook eens bij Ervaringen. Deelnemers vertellen daar over hun ervaring met Open Coffee Haren.)

De volgende Open Coffee Haren bijeenkomst is op donderdagochtend 18 november. Heb je interesse om een keer te komen, zet de datum dan alvast in je agenda. Je bent van harte welkom.

Foto’s A3 Media

Comments are closed.