Je maakt maar één keer een eerste indruk

Een goede foto zegt meer dan 1000 woorden. Dat demonstreerde Elise Pragt van PragtPlaatjes tijdens de netwerkbijeenkomst op donderdag 18 juli.

Websitefotografie

Deelnemers hebben in groepjes overlegd over welke woorden in je opkomen als het gaat om websitefotografie en online zichtbaar zijn. 
Daar kwamen bij alle groepjes goeie dingen naar voren zoals

 • herkenbaarheid,
 • authenticiteit,
 • persoonlijkheid,
 • onderscheidend,
 • uniek,
 • wat je ziet is wat je krijgt

Goede foto’s bevorderen je online leads

Goede foto’s op je website geven een boost aan je website. Daarbij gaat het vooral om het gezicht achter je bedrijf en hoe een eerste indruk zeer bepalend is voor je uitstraling. Foto’s die raken, foto’s met gevoel en sfeer, triggeren waardoor men sneller contact opneemt.  

Beeld en tekst hetzelfde verhaal laten vertellen.

Het was een gezellige en onderhoudende Open Coffee. Ondanks de vakantie waren er ongeveer twintig mensen om te netwerken en Elise haar verhaal te horen. De deelnemers konden zich ook vinden in de stelling dat op websites beeld en tekst hetzelfde verhaal moeten vertellen. Alleen dan krijg je de sterke boodschap die je wilt laten zien. Stof tot nadenken!

7 Tips voor portretfoto’s

7 tips voor portretfoto's
 1. Er verzorgd uitzien. Natuurlijke make-up, eventueel bescheiden accessoires bij een profielfoto, kapper een week van te voren.
 2. Uitgerust zijn en geen zonverbranding!
 3. Vermijd: witte kleding, felle kleuren, drukke prints, lage decolleté (bij portretfoto zie je alleen de bovenste helft, waardoor je dan naakt lijkt), hoge kraag, schoudervulling (dan lijkt je nek veel korter).
 4. Welke uitstraling? Zoals je bent!
 5. Heb je een beste kant van je gezicht? Geef het aan
 6. Kleuren van je logo eventueel (subtiel) terug laten komen.
 7. Kleine glimlach geeft open uitstraling (C.V.!!)

Reacties van deelnemers

Wil je weten wat deelnemers van de Open Coffee Haren bijeenkomsten vinden? Kijk dan op de pagina Ervaringen en luister de diverse verhalen.

Aangezien Elise deze keer zelf ‘in the picture’ stond, zijn de foto’s van deze bijeenkomst genomen met een compact camera door zowel en Margreet Uildriks-Weelink als Elise Pragt.

Comments are closed.