Mariska Oostijen – MusicaRosa

Mariska Oostijen zingt gaat met MusicaRosa zingend door het leven. Ze is door Ineke Sijtsma genomineerd als ondernemer van de maand. Ineke: “Ik nomineer Mariska Oostijen. Zij is een ontzettend leuke, vrolijke en vreselijk goede zangeres die ik hierbij heel graag even in het zonnetje wil zetten. Ze is een geweldige zangeres met zo’n sprankelende uitstraling, daar word je gewoon enorm vrolijk en enthousiast van. Dus ik wil haar graag nomineren.

MusicaRosa

musicarosa 2018MusicaRosa bestaat uit mij (zang) en Hans Kaldeway (pianist). Wij verzorgen live muziek bij huwelijksceremonies en uitvaarten. Live muziek raakt en maakt de plechtigheid nog persoonlijker. Daarnaast spelen we ook achtergrondmuziek bij recepties en diners en geven we af en toe een concert. Het idee voor MusicaRosa ontstond toen ik bij een uitvaartplechtigheid was. In de aula werd iedere keer weer een cd aangezet terwijl er een prachtige vleugel stond. Dat vond ik zo zonde. Zo is het idee ontstaan om te gaan zingen bij uitvaarten. Alleen uitvaarten leek me triest. Bij mijn eigen huwelijk heb ik gezongen, dus zo kwam het idee om ook bij huwelijken te gaan zingen.

Zingen vanuit je hart

Goed zingen is natuurlijk heel belangrijk, maar het is niet alleen dat. Het moet vanuit je hart komen. Ik hoor vaak dat er iets in mij verandert als ik ga zingen, (nog) opener, maar dat ik ook rust uitstraal. Na een uitvaart kwam eens iemand naar mij toe, ze zei: “ik werd helemaal rustig toen je zong”. Daarnaast hoor ik van de opdrachtgevers dat ze de samenwerking als heel plezierig hebben ervaren. Dat vind ik erg belangrijk. Ieder optreden vind ik speciaal en van ieder optreden wil ik iets moois maken. Ik denk dat de mensen dat ook merken. Onze muziek is altijd op maat, naar de wensen van de opdrachtgever. Ook als het ‘last-minute’ is, zoals bij een uitvaartplechtigheid.

Open Coffee Haren

Ik vind het superleuk om andere enthousiaste ondernemers te ontmoeten, te horen wat voor bedrijven zij hebben, de herkenning in hun verhalen, maar ook gewoon het samenzijn. Als ik niet aan het optreden of repeteren ben, werk ik veel alleen. Ik vind het belangrijk (en heb het nodig) om de sociale contacten op te zoeken. Ik krijg energie wanneer ik met andere gedreven ondernemers praat. En daarnaast is het ook gewoon goed om naast mijn andere werkzaamheden, af en toe eruit te stappen om even heel wat anders te doen. Door naar de Open Coffee te gaan kan ik me weer opladen en krijg ik nieuwe inspiratie. De bijeenkomsten hoeven niet perse mooie samenwerkingen op te leveren. Het kan ook zijn dat ik iemand’s naam doorgeef en een opdracht gun of andersom. Je leert elkaar steeds weer wat beter kennen als je elkaar weer ziet. Daardoor weet je wat de ander doet. Je weet nooit wat voor samenwerkingen daar uit voort komen.

 

Interactieve bijeenkomsten

Wat ik erg leuk vind bij Open Coffee Haren, is dat Désirée en Margreet het interactief hebben gemaakt. Door middel van hun vragen ga je weer even over jezelf nadenken én kom je in contact met mensen die je nog niet kent. Dubbel zo fijn dus! En het fijne is ook dat het praten daarna makkelijk wordt. Je hebt een duidelijker beeld van wie jij bent als ondernemer en waar je voor staat. Zo zijn er elke keer weer elementen die aan bod komen. Daarnaast levert het nadien leuke gespreksonderwerpen op en ga je gemakkelijker met nieuwe mensen in gesprek.

 

Inspirerende ontmoetingen en samenwerkingen

Tijdens de bijeenkomst heb ik veel inspirerende ondernemers ontmoet. O.a. Desiree, wat een leuk, super enthousiast mens. Ze inspireert mij. Ze is heel energiek en daar word ik vrolijk van. Het is fijn om bij dit soort personen te zijn. Je gaat dan toch naar huis met een gevoel van ‘ik ga ervoor’ en ‘ik kan er tegen aan’.  Petra Niemeijer, haar kende ik al vóór de Open Coffee, maar ik wil haar toch noemen. Ze is een lief mens met hart voor haar bedrijf (marketingcoach). Heb afgelopen bijeenkomst direct een koffiedate met haar gepland. Simon Wijma, hij vertelde inspirerend over zijn bedrijf als wandelcoach. Daarnaast is hij vrijwilliger bij ‘Achter de Regenboog’, een stichting die kinderen en jongeren helpt met het verwerken van het verlies van een dierbare. Mooi om bij beide verhalen zijn enthousiasme te zien.

Ik geef het stokje door aan…

Petra Niemeijer. Ze is een lief en fijn mens. Ze kan je helpen met het maken en/of onderhouden van je website, schrijft teksten voor websites en is marketing- en businesscoach. Ze is gedreven, kan goed luisteren en zet jouw verhaal op zó’n manier op papier dat het lijkt of je het zelf hebt geschreven. Ze houdt er niet zo van om in de spotlights te staan, vandaar mijn nominatie!!

Mariska van Oostijen MusicaRosaVolg Mariska Oostijen online via:
www.musicarosa.nl

 

 

Comments are closed.