Marleen Maris – Zo Anders Interieurstyling

De ondernemersestafette is begonnen! Elke maand stapt een deelnemer van Open Coffee Haren op het online podium en deelt zijn of haar inspirerende ervaringen en ontmoetingen. Diegene die genomineerd is mag op zijn of haar beurt de volgende inspirerende ondernemer nomineren. Marleen Maris van Zo Anders interieurstyling bijt het spits af. 

Zo Anders InterieurstylingMarleen Maris Zo anders interieurstyling

Vanuit mijn bedrijf geef ik interieuradvies, ontwerp meubelen (wandkasten en tafels), geef kleur- , materiaal- en lichtadvies, indeling ontwerp op schaal, en alles wat nog meer betrekking heeft met het (her)inrichten en indelingen van woningen. Mijn uitgangspunt is altijd dat er een balans in het geheel moet zijn waardoor er een harmonieuze gezellige sfeer ontstaat.

Start als interieurstylist

Na lang voor een werkgever te hebben gewerkt in diverse branches heb ik uiteindelijk besloten om mijn gevoel voor kleuren en het interieur te volgen. Ik heb de volledige opleiding interieurstylist en ontwerp bij de Interieuracademie met succes afgerond en vervolgens mijn eigen bedrijf op 1 april 2015 gestart.

X-factor

Persoonlijke aandacht vind ik belangrijk. De bewoner beslist mee in het ontwerpvoorstel wat ik maak. De klant moet zich thuis voelen, want “je thuis voelen is ontspannen”. Daarbij neem ik de elementen die in het interieur moeten blijven mee in het nieuwe voorstel. Naast de vloer zijn dat mijn uitgangspunten.

Ontmoeten, delen en leren

Ik ben naar de Open Coffee gekomen omdat ik andere (startende) ondernemers wilde ontmoeten om ervaringen te kunnen delen. Maar ook om de diverse interessante 10 minuten presentaties bij te wonen die gegeven worden door zelfstandige ondernemers.

Ongedwongen sfeer

Het heeft me verrast dat er bij de Open Coffee Haren altijd een ongedwongen gezellige sfeer is en interesse is voor elkaar. Iedereen krijgt de gelegenheid om zijn bedrijf of werk waar hij of zij naar op zoek is even toe te lichten. Mijn ervaring is dat je misschien niet direct iets voor elkaar kan betekenen, maar op langere termijn, via deze contacten het je een klant kan opleveren.

Meer zelfvertrouwen als starter

Door deze bijeenkomsten heb ik meer zelfvertrouwen gekregen bij het opstarten van mijn bedrijf. Daarnaast heb ik veel nieuwe contacten opgedaan en heeft het me meer kennis opgeleverd. Hierdoor is mijn horizon verbreed vooral op het social media gebied. Het heeft mij daadwerkelijk een nieuwe klant opgeleverd.

Inspirerende ontmoetingen

Allereerst Désirée Boerema. Ik denk velen. Door haar ben ik bij de Open Coffee terecht gekomen. Johan Troelstra omdat hij mooie verrassende verf en stuc technieken beheerst. Rob Jansma omdat hij videopresentaties maakt in woningen en bedrijven. Jan Lamberst omdat hij mijn complete website naar mijn ontwerp heeft gemaakt. Julia Gerlach, zij is een inspirerende vrouw die naar jezelf laat kijken waardoor je jezelf beter leert begrijpen. En nog vele anderen. De ontmoetingen hebben mij inspiratie, kennis en vooruitgang gebracht.

Ik geef het stokje door aan…

Bij deze nomineer ik Julia Gerlach van Jules & Co. Julia Gerlach is mediator en begeleidingsdeskundige. Ik vind het interessant wat zij je kan leren en inzien als coach. Inzicht, bewustwording en zelfkennis wat goed toepasbaar is in elke werk situatie en omgang met mensen/klanten.

 

Marleen Maris Zo anders interieurstylingVolg Marleen Maris online via:

Comments are closed.