Netwerken anno 2019

De bijeenkomst van 15 november had het thema Netwerken zóóóó 2019. Open Coffee Haren viert in januari haar eerste lustrum. Daarbij naderen we ook het einde van het jaar. Tijd om eens te kijken wat de plannen voor 2019 worden. 

De afgelopen 5 jaar hebben diverse ondernemers een bijdrage geleverd zowel in de vorm van een presentatie, interactieve sessie maar ook als bezoeker. De bezoekers, de reacties en de onderlinge gesprekken maken namelijk een netwerkbijeenkomst tot wat het is. De vraag is dan ook wat zou netwerken anno 2019 in moeten houden. We hebben daarom een korte inspiratiesessie gehouden over Open Coffee Haren en met elkaar gesproken over:

  1. Wat de Tops zijn
  2. Wat de Tips zijn
  3. Welke Acties daarin gedaan kunnen worden

Tops

Allereerst dank voor de diverse complimenten. Er zijn veel punten genoemd maar een aantal punten vielen op, namelijk het openbare karakter, de laagdrempeligheid van de bijeenkomsten en de deelnemers. Bij dit laatste punt is genoemd zowel het aantal mensen als continu nieuwe gezichten en diversiteit.

 

Tips en Acties

Bij de Tips liggen de meningen meer uiteen. Bijvoorbeeld de koffie de een had dit als een Top genoemd en de ander wil liever andere koffie. Zo zie je maar over smaak valt niet te twisten. Ook de locatie wordt als verschillend ervaren. De een vindt het een mooie locatie, mooi uitzicht, gemoedelijk en gemakkelijk parkeren. De ander heeft liever een locatie in het centrum van Haren of een grotere ruimte. Op inhoudelijk vlak zijn er punten genoemd als training, vaker een gastspreker c.q. deelnemers er nog mee bij te betrekken.

Allen hartelijk dank voor jullie input. Wij nemen alle ideeën mee met het uitstippelen van de verdere plannen voor Open Coffee Haren.

 

Reacties van deelnemers

Gerni Luttikhuis van de Haren Tynaarlose uitdaging: “In een paar woorden: Ik vond de bijeenkomst inspirerend. Open Coffee is een mooi initiatief om laagdrempelig professsionals in je eigen omgeving te leren kennen en als je dat wenst zaken mee te doen. Niets hoeft, alles mag. En jullie maken dat mogelijk op enthousiaste wijze, dank daarvoor!”

Danielle de Klerk – Virtual Business Collective: “Het was heerlijk om voor de verandering eens in zo’n ongedwongen sfeer te kunnen praten met andere ondernemers. Chapeau!”

 

Foto’s door Elise Pragt

Comments are closed.