Netwerken is gunnen en geven

Netwerken bestaat grotendeels uit het leggen en onderhouden van persoonlijke contacten waar je prive of zakelijk voordeel aan kunt hebben. Dit kan eigenlijk met iedereen waar je een verbinding mee hebt. Netwerken begint bij geven zonder wat terug te verwachten. Vraag jij je we eens af wat jij voor iemand anders kan betekenen?

Netwerken is verbinden
Iedereen waar je mee in verbinding staat, vormen samen je netwerk. Het netwerk is er niet alleen voor jou, maar ook voor de ander die er wat aan kan hebben. Zo kun jij iemand in je netwerk hebben met een vraagstuk, die vervolgens aansluit op de kennis, ervaring of diensten van iemand anders uit je netwerk.

De voordelen van netwerken
De basis van goed netwerken is vertrouwen. Door aandacht te geven aan andere personen wordt je netwerk sterker en sterker. Je deelt hierbij bijvoorbeeld je kennis, informatie en contacten. Denk na over wat je wilt bereiken hoe je je netwerk ontwikkelt, gebruikt, uitbreidt en onderhoudt. Netwerken is een eenvoudige, efficiënte en goedkope manier om je doel te bereiken.

Netwerkacties
Er zijn verschillende netwerkadministratie zoals het delen van kennis en ervaring, het doorverwijzen naar andere mensen uit je netwerk, met mensen praten, visitekaartjes uitwisselen en netwerkbijeenkomsten bijwonen. Het is belangrijk om tijdens het netwerken dicht bij jezelf te blijven, zowel offline als online. Doe en handel naar wat voor jou goed voelt.

Gunfactor
Wanneer we producten of diensten willen kopen die niet onderscheidend zijn (waar veel aanbod van is), nemen we het liefste af bij mensen en bedrijven die we kennen en waarbij we een goed gevoel hebben. We gunnen de informatie of de opdracht. De persoonlijke klik is hierbij heel belangrijk. Een vraag stellen aan iemand, is ook een manier van geven. Je geeft hiermee de erkenning aan iemands deskundigheid.

 

Open Coffee Haren | Ontmoeten . Delen . Verbinden
Desiree Boerema van iDeesonline.nl

“Leuk dat je langskomt! Ik ben Désirée Boerema en heb passie voor organiseren, netwerken en online communicatie. In 2013 gestart met mijn bedrijf iDees online en Open Coffee Haren. Vanuit mijn bedrijf geef ik advies en ondersteuning op het gebied van sociale media. Ik deel via vele sociale media informatie, nieuws en tips over het zakelijk inzetten van sociale media. Welkom om te volgen!”

Social Media | Advies | Plan | Opstart | Beheer | Training

Bron: Het Netwerk Boek (2016).

Comments are closed.