Netwerken: Waarom en hoe?

“Netwerken is geen acquisitie” was een van de reacties op de vraag Welke tip heb jij met betrekking tot netwerken? Tijdens de Open Coffee Haren bijeenkomst van donderdag 19 juli met als thema “Haal het maximale uit je ondernemersnetwerk”.

Tijdens de bijeenkomsten hebben de deelnemers 3 vragen met elkaar besproken:

  1. Waarom ga jij naar een netwerkbijeenkomst?
  2. Welke tip heb jij met betrekking tot netwerken?
  3. Wat doe jij met online netwerken?

Deze 3 vragen bleken goede uitgangspunten voor interessante onderlinge gesprekken en reacties. Diverse tips die gegeven zijn, zijn ook terug te vinden in het Open Coffee Haren facebookbericht Deel jouw netwerktip. Bekijk ze, reageer en/of deel jouw eigen tip in een reactie.

 

Waarom

Voor ons, als organisatie, was het ook leuk dat een aantal deelnemers aangaf waarom ze naar de Open Coffee Haren bijeenkomst zijn gekomen. De eerste insteek is om te netwerken, mensen te spreken, jezelf zichtbaar te maken enzovoort. Maar als men eenmaal geweest is komt men de volgende keer met nog een tweede reden. Namelijk het inspirerende, leuke mensen ontmoet, leuke verhalen gehoord, goede inzichten gekregen en dat men na een bijeenkomst helemaal enthousiast aan het werk gaat. Dank jullie wel voor deze mooie reacties.

 

Online netwerken

Offline en online netwerken versterken elkaar. Wat doe je met de offline ontmoetingen? Deze kun je online een vervolg geven door mensen te volgen op LinkedIn, Facebookpagina’s te volgen, maar ook via online communities zoals de Social Media Community waarin een specifieke groep is voor Open Coffee Haren. Een online platform om met elkaar te spreken, vragen te stellen, ideeën uit te wisselen. Dit alles versterkt en vergroot jouw netwerk.

 

Reacties van deelnemers

“Nieuwsgierig naar een nieuw netwerk ben ik bij de Open Coffee Haren gaan kijken. Er wachtte me een warme ontvangst en open gesprekspartners. Na afloop een intensieve follow-up om betrokken te worden bij de community. Een groep die ik zeker ga volgen.” – Marian Cuypers van Timpaan Consult

“De bijeenkomsten van Open Coffee Haren zijn elke keer weer een feestje! Tijdens de Open Coffee leer ik veel nieuwe ondernemers kennen, bouw ik een mooi netwerk op en wissel ik veel ervaringen uit met andere ondernemers. Het is een hele leuke en laagdrempelige manier om ondernemers te leren kennen.” – David Muntinga van Muntinga Administration

 

Deel jouw verhaal in de community  Heb je nog geen inlog, meld je gratis aan voor de Open Coffee Haren groep binnen de www.socialmediacommunity.nl.

 

Foto’s door Elise Pragt

netwerken Open Coffee Haren juli 2018

 

Comments are closed.