Online Community’s zijn hot

Wat is een (online) community? Ben ik al deelnemer van een community? Waarvoor kan ik een community gebruiken? Dit zijn vragen die Désirée Boerema van iDeesonline beantwoordde tijdens haar korte en krachtige presentatie.

Désirée Boerema, eigenaresse van iDeesonline en initiatiefneemster Open Coffee Haren, maakte het publiek duidelijk dat men al vaak lid is van een community zonder het te beseffen. Bekende voorbeelden zijn Facebook, LinkedIn, Spotify en Netflix. De online maatschappij is aan het veranderen. In plaats van laten zien wat je doet, is het van belang om je netwerk actief te betrekken. Zo creëer je een grotere betrokkenheid met je klanten, verhoog je de klantloyaliteit en krijg je ambassadeurs. Een online community kan hierbij een hele handige tool zijn.

Omdat Desiree merkte dat er behoefte was aan een dergelijk platform specifiek gericht op social media, heeft zij de Social Media Community opgezet. Deze community heeft zowel een gratis functie als een aantal abonnee functies. Voor de Open Coffee Haren is een specifiek (gratis) deel ingericht waar alle informatie over de bijeenkomsten te vinden is en men tevens kan reageren op presentaties en andere zaken. Het voordeel van deze community-groep is dat de inhoud niet vindbaar is voor google en daarmee meer privacy kan bieden dan de LinkedIn-groep.

Tot slot had ze nog een kerstgeschenk voor het publiek, alle deelnemers krijgen 3 maanden gratis het Social PRO pakket: onbeperkt social media advies en support, meedoen aan challenges, samenwerken met communicatie/marketing-studenten en meer.

Desiree: “Het introduceren van de nieuwe community heb ik gecombineerd met het delen van een stukje kennis en ervaring over online communities. Er zijn zoveel veranderingen gaande, dat het aantal community’s de lucht in schiet. Waarbij verschillende verdienmodellen mogelijk zijn. N.a.v. de presentaties kreeg ik verrassende reacties en veel input voor de Open Coffee Community. Bedankt hiervoor.”

Was je er niet bij? De presentatie is via Facebook-livestream uitgezonden. De herhaling kun je hieronder bekijken.


Weet jij een leuke presentatie of een onderwerp waar je graag iets over wilt horen? Laat het ons weten.

 

Foto’s: Aletta Armee

 

Comments are closed.