Open Coffee Haren volop in ontwikkeling

Open Coffee Haren is, zoals de meeste al weten, een samenwerking tussen diverse ondernemers en ondernemende mensen. Een super mooi concept waar we jullie graag wat meer over vertellen. 

Samen kom je verder
Alle partijen investeren in de bijeenkomst door tijd, geld en/of energie er in te steken. Het is een non-profit concept; we proberen zoveel mogelijk met elkaar te doen volgens een win-win-principe. De kosten waar we niet omheen kunnen – zoals advertentiekosten op Facebook en Google – worden uit de “pot” (lees: entree-gelden) betaald. Op deze manier kunnen we de bijeenkomst mogelijk maken zonder dat er veel kosten gemaakt hoeven te worden. We dragen allemaal ons steentje bij als ondernemer; dit geeft ons wat meer zichtbaarheid en de deelnemers kunnen er ieder op een eigen manier van profiteren.

cropped-Welkom-OCH2.pngNieuwe huisstijl
Afgelopen maanden zijn er diverse ontwikkelingen geweest, te beginnen met een nieuw logo. Partner Désirée Boerema [iDeesonline]  – en initiatiefneemster van de Open Coffee in Haren – heeft deze ontworpen in samenwerking met studio MEEMS. Ook ontwikkelde Désirée een nieuwe website met een frisse nieuwe stijl. Désirée: “In het eerste jaar van iDees online ben ik van start gegaan met de Open Coffee. Er kwam toen veel op me af en was ook druk met de opstart van mijn eigen bedrijf. Eind vorig jaar was ik er klaar voor om de huisstijl te professionaliseren.” Partner Arnold Bergsma [WebFactor] maakt de domeinhosting mogelijk.

 

netwerken haren open coffee hortusCommunicatie en pre
Met een nieuw logo en een nieuwe website was het ook tijd om de andere communicatiemiddelen te vernieuwen. Gerrit [Drukkerij van Ark] heeft daarom een nieuwe rolbanner gemaakt én nieuwe betaalkaarten ontwikkeld. Bij binnenkomst is het direct duidelijk waar de deelnemers voor de Open Coffee zich kunnen aanmelden door de sprankelende professionele rolbanner. Peter Rasker vormt het ontvangstcomité en zorgt ervoor dat elke (nieuwe) deelnemer wegwijs gemaakt wordt.

margreet_uildriks_weelink-1
Presentatie en organisatie

Vorig jaar is Margreet Uildriks [DaaromM!] aangesloten als partner. Zij draagt haar steentje bij op gebied van presentatie en organisatie én daarnaast regelt zij dat de Open Coffee via Google (Adwords) goed te vinden is. Zoek je op “netwerken” en “Haren” dan staat OpenCoffeeHaren.nl bovenaan! 🙂  Margreet en Désirée verzorgen nu afwisselend de bijeenkomsten. Daarnaast sparren ze er elke maand op los om de Open Coffee niet stil te laten staan. Er zitten nog heel wat ideeën in het vat, binnenkort meer nieuws hierover.

 

Hortus Haren Open Coffee HarenLocatie bijeenkomsten
Dit jaar worden de bijeenkomst bij de Hortus Botanicus georganiseerd. Elke maand stellen zij het Hortuscafé beschikbaar, verzorgen ze de apparatuur en de koffie/thee. Super dat we elke maand weer met zo’n 25 deelnemers mogen genieten van deze mooie locatie. In de regel worden de bijeenkomst elk jaar op een nieuwe locatie georganiseerd. Welke locatie dat in 2017 gaat worden is nog niet bekend.

Aletta Armee Armeedesign Open Coffee Haren 2016Huisfotograaf
Elke maand maakt Aletta Armee [ArmeeDesign] prachtige mooie foto’s van de bijeenkomsten.  De foto’s worden toegevoegd aan het verslag van de desbetreffende bijeenkomst. Leuk om zo een beeldende sfeerimpressie te kunnen geven. Daarnaast worden de foto’s gebruikt voor de sociale media, de website en offline communicatiematerialen. Kijk gerust eens bij de verslagen om wat meer beeld te krijgen bij haar fotografietalent.

 

Netwerken in Haren
Met alle besproken ontwikkelingen rest ons alleen nog de samenwerking met Ondernemend Haren te benoemen. In tegenstelling tot Open Coffee Haren, is Ondernemend Haren een netwerkbijeenkomst uitsluitend voor mensen werkend en/of wonend in Haren. Met enige regelmaat nemen Margreet en Désirée, beide lid van de netwerkvereniging, deelnemers van de Open Coffee mee en worden zij vervolgens ook weer lid. Ondernemend Haren promoot op haar beurt de bijeenkomsten van de Open Coffee weer op haar activiteitenkalender. Leuke samenwerking!

Lijkt het je leuk om met Open Coffee Haren te gaan samenwerken en/of heb je ideeën voor de Open Coffee, we horen het graag! Bel 06-43456343 (Désirée Boerema), mail naar info@opencoffeeharen.nl of gebruik het contactformulier. 

 

Comments are closed.