Petra Niemeijer – Marketing Coach

Petra Niemeijer is Virtueel Marketing Assistent voor ondernemende coaches en therapeuten.  Ze is door Mariska van Oostijen genomineerd als ondernemer van de maand. Mariska: “Ik nomineer Petra Niemeijer. Ze is een lief en fijn mens. Ze kan je helpen met het maken en/of onderhouden van je website, schrijft teksten voor websites en is marketing- en businesscoach. Ze is gedreven, kan goed luisteren en zet jouw verhaal op zó’n manier op papier dat het lijkt of je het zelf hebt geschreven. Ze houdt er niet zo van om in de spotlights te staan, vandaar mijn nominatie!”

Marketing Coach

Dream Team Petra NiemeijerIk ondersteun als Virtueel Marketing Assistent ondernemende coaches en therapeuten met hun online marketing en het bijhouden van hun social media. Zodat ze makkelijk meer klanten kunnen aantrekken, terwijl ze uren overhouden voor de belangrijke dingen in hun leven en hun praktijk. Daarnaast coach ik als marketing & business coach (door)starters met het bouwen van een bedrijf dat bij hen past.

Coachen vanuit het hart

Ik ben al heel wat jaren ondernemer, en wil nooit meer anders! Had al van jongs af aan de wens om ‘iets voor mezelf’ te beginnen. Ben gestart in de catering en taartdecoratie, later als coach/hypnotherapeut. Heb in al die jaren veel geleerd over marketing en het slim gebruiken van social media, en merkte dat mijn hart daar lag. Nu mag ik daar anderen mee helpen. Hoe wordt het nog beter dan dat?!

Als je marketing goed wilt gebruiken moet je kijken door de bril van de potentiële klant, echt duiken in wat iemands echte behoeften zijn, of zelfs de behoeften achter de behoeften. Dat inleven en duiken in die belevingswereld (en ook: communiceren met het onderbewuste, want dat is waar mensen eigenlijk koopbeslissingen nemen, die ze later rationeel ‘verklaren’), vind ik super interessant.

Marketincoach met therapie-achtergrond

Omdat ik zelf ervaring heb als therapeut, ken ik de weerstand die daar soms leeft tegen marketing en social media heel goed. ‘Ik ga echt Facebook niet spekken door advertenties te betalen’, hoor ik vaak. Ik wil graag laten zien dat marketing leuk is, je veel oplevert, het authentiek kan (juist moet!) zijn en juist fijn is voor je klanten. Omdat ze op die manier jou(w oplossing) vinden en daardoor eindelijk echt geholpen kunnen worden met hun probleem! Daarbij ben ik geen snelle, gladde marketingdame, maar ben ik juist rustig en laat ik zien dat marketing ook simpel en leuk kan zijn, als je weet wat de juiste strategie voor jou is.

Open Coffee Haren

Ik moet altijd een drempeltje over om naar een netwerkbijeenkomst te gaan. Mariska wees me op deze bijeenkomsten en dat klonk wel gezellig. Dus ik dacht; laat ik gewoon eens gaan kijken. Dan ben ik achteraf toch altijd blij dat ik gegaan ben, omdat ik zoveel leuke gesprekken heb gehad en zoveel leuke mensen heb ontmoet. En ook nog eens feedback krijg door de reactie van mijn gesprekspartners, als ik vertel wat ik doe. Zo kan ik mijn verhaal telkens weer aanscherpen en verduidelijken. Win – win, dus.

Anders dan andere bijeenkomsten

Ik vond de sfeer heel gemoedelijk. Anders dan bij sommige andere bijeenkomsten. Ook fijn dat het niet een te massale groep is met allemaal leuke mensen. Even als voorbeeld. Bij een grote drukbezochte bijeenkomst over de  AVG bij een andere netwerkclub (nee, ik noem geen namen 😉 ), had ik meer het gevoel dat iedereen daar puur voor de informatie kwam, voor zichzelf, en voelde ik weinig gezamenlijkheid. Misschien kwam dat door de stress over de AVG, wie weet 😉  Bij Open Coffee is die interesse in elkaar er wel, en dat maakt dat ik daar liever heen ga!

Inspirerende samenwerkingen en ontmoetingen

Ik heb leuk gesproken met Daphne Grunstra en natuurlijk geproefd van haar lekkere baksels, als ik dat zo mag noemen ;-). Daphne wilde graag met mij een ‘Business & Brownies gesprek’, om te kijken wat voor haar een volgende stap zou kunnen zijn in haar bedrijf. Dat hebben we inmiddels gehad. Daphne heeft aangegeven dat ze met mijn tips direct aan de slag kon gaan. Leuk!

Met Elise mocht ik praten over de gunfactor. Ik kan me voorstellen dat ze een grote gunfactor heeft, omdat ze je echt ‘ziet’, voor en achter de camera. We hebben met elkaar besproken om eens koffie te drinken om te kijken of we elkaar ook zakelijk kunnen helpen.Met Anja Borman van Tekstservice Nederlands heb ik een leuk gesprek gehad onder andere over websites, en teksten, natuurlijk.

Ik geef het stokje door aan…

Anja Borman van Tekstservice Nederlands. Met haar heb ik een leuk gesprek gehad onder andere over websites, en teksten, natuurlijk ;-). Ik vind het mooi om te zien hoe haar ogen gaan glinsteren als ze vertelt over het redigeren van teksten. Van haar zou ik graag iets meer weten, en daarom wil ik haar graag nomineren voor Ondernemer van de Maand!

 

Petra Niemeijer Marketing - kopie

Volg Petra online via: 

www.dreamteammarketingassistent.nl
www.petraniemeijer.nl

 

 

 

Comments are closed.