Pitchen…als ik het van tevoren geweten had, was ik dan gegaan?

Op donderdag 16 november hebben we het 10-uurtje iets anders aangevlogen. Geen presentatie maar een interactieve opdracht waarbij het pitchen uitgebreid aan bod kwam. Het thema van deze dag: “Op naar de volgende verdieping”, door Margreet Uildriks en Désirée Boerema. 

Als je gaat netwerken vertel je vaak wie je bent en wat je doet. Maar hoe kun je dat nu het beste inpakken? Waar gaan mensen op ‘aan’ en wat verkoopt goed? Blijf je juist dicht bij jezelf, vertel je jouw verhaal óf heb je een spik & span shiny pitch klaar die je zo kunt op ratelen. Tijdens de bijeenkomst hebben we meerdere malen onze pitch met elkaar gedeeld, we leerden elkaar beter kennen en leerden wat belangrijk is aan een goede pitch.

Deelnemers aan het woord

‘De Open Coffee Haren is toegankelijk en informatief. Erg leuk dat er een interactieve werkvorm wordt toegepast zodat je nog makkelijker in een korte tijd anderen leert kennen.’ – Karlijn van der Sluis

‘Het was de eerste keer dat ik kennismaakte met Open Coffee Haren en dat was boven verwachting. Door de enthousiaste leiding van Desiree en Margreet, voel je je welkom en werd er een pitch oefening gedaan op een leuke speelse manier waardoor je veel mensen spreekt en er ook van leert. Kortom, ik kom binnenkort weer! – Lucienne Scholten

‘Mijn eerste bezoek aan Open Coffee Haren. Viel ik mooi met mijn neus in de boter! Pitchen…als ik het van tevoren geweten had, was ik dan gegaan? Waarschijnlijk niet, omdat ik nog niet duidelijk heb wat ik precies wil gaan doen. Wel zijn er plannen voor de lange termijn, maar moet er heel basaal ook eerst brood op de plank. En hoe verwoord je dat in een minuut… Ik heb ervan genoten, geen druk, goede feedback en ik heb mij niet ongemakkelijk gevoeld. Voor mij was het een fijne ochtend.’ – Marcelle Niland

‘Bij de Open Coffee Haren gebeurt altijd iets leuks. Is het niet een (soms interactieve) presentatie dan is het wel een spannende ochtend pitchen! En nog voldoende tijd om bij te praten en de nieuwkomers te leren kennen. Daarom kom ik altijd graag.’ – Sylvia ter Wal

‘Voor het eerst naar de Open Coffee Haren en tegelijkertijd weer na lange tijd in Onnen. De Tiehof staat namelijk in de straat recht tegenover het huis aan de Dorpsweg waar ik heb gewoond. In het gebouw waar ik eerder heb gebiljart is nu een gezellige bijeenkomst van ondernemers en zelfstandigen. Informeel en goed georganiseerd. Heel slim hoe Desiree deze offline activiteit combineert met haar online activiteiten. Inspirerende gesprekken gevoerd en ik kom zeker nog eens op de koffie!’ – Magriet van der Werff

3 pitches uitgelicht

Jaaaa, hier drie toppers die vertellen wie ze zijn en wat ze doen. Donderdag hebben we allemaal gepitcht. Uiteindelijk hebben we elkaar kaartjes gegeven naar ratio we ‘aan’ gingen op die pitch. Deze drie dames hadden de meeste kaartjes binnengehaald. Van links naar rechts:
Marleen Maris van Zo Anders interieurstylingIneke Sijtsma van Massagepraktijk een goed gevoel, Groningen en @Karlijn van der Sluis van de De YogaHoeve. In omgekeerde volgorde presenteren ze zich in deze video.

Pitchen – wat vind jij belangrijk?

Door te pitchen en naar elkaar te luisteren, heb je kunnen merken wat het is wat je aanspreekt in een pitch. Op Facebook hebben we een poll gemaakt. Je kunt hier aangeven wat jij belangrijk vindt aan een pitch. Heb je hier nog geen antwoord op gegeven, kijken dan even op onze Facebook-pagina. En doe hier vooral je voordeel mee. Wat antwoorden anderen? Wat kun je daar van leren? Leuk om eens naar te kijken.

Van offline naar online – doe je mee?

We nodigen je graag uit om in de community je pitch uit te schrijven, of misschien wel in videovorm, te delen. Dit kun je doen door een topic aan te maken via deze link (zie rechtsboven “start een topic”). Als we dit allemaal doen, dan krijgen we een goed overzicht van wie er allemaal bij de bijeenkomst komen.

Heb je nog geen bedrijf, ben je zoekende of volop in ontwikkeling? Deel het dan ook gerust. Want dan kun je tips en trics vragen om verder te komen. Door je verhaal te delen word je geïnspireerd om verdere stappen te maken én inspireer je andere ondernemers.

Net als andere keren plaatsen we het verslag ook weer in de community. Daar vind je o.a. de visitekaartjes van alle deelnemers van november. Laat daar ook vooral even weten wat je van deze editie vond. Zijn we altijd nieuwsgierig naar. Bekijk het in de community.

Inloggen Open Coffee Haren Community groep

Heb je nog geen account voor de community-groep? Je kunt je hier aanmelden.  Heb je problemen met inloggen? Bel of app Desiree 06-43456343 of mail naar info@opencoffeeharen.nl. Wil je graag wegwijs gemaakt worden in de community? Dat kan ook. Neem dan even contact op via de zojuist genoemde gegevens.

Bijeenkomst december

Op 21 december is de volgende bijeenkomst. Over de invulling komt binnenkort meer nieuws. Wil je Open Coffee Haren graag online volgen? Meld je aan voor de community. Dé plek om online te netwerken met leden van de Open Coffee. Meld je aan en krijg een (gratis) persoonlijk account in onze community. Welkom.

Bekijk de foto’s door Elise Pragt:

Comments are closed.