Praktische tips om nieuwe AVG-privacywet na te komen

Heb je al gehoord over AVG? Dit is de nieuwe privacywet, waardoor jij niet zomaar allemaal persoonsgegevens mag verzamelen en bewaren van jouw klanten. Er gaat behoorlijk wat veranderen. Maar wat precies? En wat hebben we als ondernemer te doen? Deze maand praat Koen Konings van NORD Advocaten ons bij en geeft hij tips hoe wij de privacy van onze klanten kunnen waarborgen. 

Verzamelen van persoonsgegevens

Als ondernemer verzamelen we veel gegevens van onze klanten. Denk aan telefoonnummers, e-mailadressen, IP-adressen, verjaardagen en ga zo maar door. Het wordt verzameld en opgeslagen. Jouw klant laat deze persoonsgegevens bewust of onbewust achter. Voor jouw bedrijf super handig. Want je krijgt inzicht in het gedrag en behoeften van je klant. Deze digitale ‘voetafdruk’ van je klant is goud waard. Want hoe beter jij je klant kent, hoe beter je daar in je communicatie op in kan spelen. Maar daardoor is het ook interessant roofwaar en daarbij dus gevoelig voor diefstal en fraude.

AVG: nieuwe privacywet

Om deze gegevens nog beter te beschermen wordt de privacy-wet aangescherpt. Op 25 mei wordt de AVG: Algemene Verordening Gegevensbescherming (in de hele EU) geïntroduceerd. Fijn voor je klant. Maar de kans is groot dat jij daardoor werk te doen hebt. Want jij moet bijvoorbeeld kunnen verantwoorden hoe jij aan je gegevens komt, registreren waar je ze voor gebruikt en noem maar op. Hoe het precies zit, is voor veel ondernemers nog niet helder. Daarom komt Koen Konings van Nord Advocaten op 19 april om 10.00 uur een presentatie verzorgen bij Open Coffee Haren. Hij zal kort en krachtig uitleggen wat de nieuwe privacy-wet inhoud en zal praktische handvatten geven om je op weg te helpen.

Ben je ook te vinden op Facebook en/of LinkedIn? We vinden het super leuk als je Open Coffee Haren daar ook volgt. Dat kan via:

 /OpenCoffeeHaren

 Open Coffee Haren (pagina)

Comments are closed.