Waar baseer jij je tarief op?

De ondernemersestafette

De bijeenkomst begon met de ondernemersestafette. Hier zijn Martijn C. Veenstra, cultureel ondernemer, en Annatascha Udinga van Flex-O, secretarieel ondersteuner, geïntroduceerd. Martijn zet zich vol in voor de culturele sector en is actief bij diverse netwerkbijeenkomsten. Annatascha kan op diverse manieren, fysiek of op afstand, de ondernemer ontlasten van allerlei “bijkomstige” activiteiten, zodat de ondernemer weer met het ondernemen bezig kan zijn.

Wat is je product of dienst waard?

Vervolgens hebben we gesproken over het thema van deze bijeenkomst: De waarde van jouw product of dienst. Dat was heel divers: we begonnen met LED-verlichting, waarbij de tarifering is besproken en waar dit afhankelijk van is. Vervolgens hebben we gesproken over het voeren van de boekhouding en het schrijven van teksten. Bij dit laatste onderwerp werd bijvoorbeeld ook meegegeven uit de zaal dat je ook “sales” (bijvoorbeeld voor websites) zou kunnen gaan schrijven. Tevens werd de combinatie met fotografie, hoe lastig die materie is, gelegd. En we zijn plenair geëindigd met kinderentertainment.

Diverse keren bleek dat het daadwerkelijke tarief lager ligt dan wat men van te voren denkt! Ook bleek dat bij het opstellen van de tarieven zaken als arbeidsongeschiktheidsverzekering, vakantiegeld, investering enzovoort vaak niet doorberekend worden in de tarieven. Echter als zelfstandige dien je deze zaken wel zelf te regelen.

De discussies leverden voldoende op om verder te praten over de diverse diensten, wat er bij komt kijken en wat de waarde is. Geluisterd hebbende in de zaal, was het een vruchtbare en interessante bijeenkomst voor diverse ondernemers.

We zien jullie graag donderdag 18 april voor de volgende bijeenkomst.

NIEUW – Open Coffee Haren – besloten groep op facebookcommunity

Om online verder te kunnen netwerken in een besloten omgeving heeft Open Coffee Haren sinskort een besloten Facebookgroep. Hierin wordt de foto met de visitekaartjes van de bijeenkomst gedeeld en kan men vragen stellen/ beantwoorden en zaken delen. Wil jij hier ook bij horen, wordt dan lid van deze groep Open Coffee Haren – community (besloten groep)

Reacties van deelnemers

Wil je weten wat deelnemers van de Open Coffee Haren bijeenkomsten vinden? Kijk dan op de pagina Ervaringen en luister naar de verhalen en lees bijvoorbeeld de reactie van Mare Kiers

Foto’s door Elise Pragt

Comments are closed.