Was getekend, Esther van der Linden, op de zeepkist

Korte bedrijfsomschrijving Was getekend, Esther van der Linden

*Fotograaf: Guido Hansman

Communicatie kan veel effectiever. Door woord en beeld samen te voegen kom je sneller tot de kern van de boodschap. Ik maak zichtbaar wat gezegd (of juist niet gezegd) wordt. 

Diensten die ik aanbied zijn: (live) getekend beeldende verslag, illustraties en praatplaten, getekende animatie, visueel faciliteren en ansichtkaarten. En heb jij een idee, ik sta altijd open om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Hoe ben je op het idee gekomen om je bedrijf te beginnen/ Waarom vind je het zo leuk om bij dit bedrijf te werken?

Tijdens een training van De Drentse Zaak, waar bleek dat de beeldende aantekeningen die ik maakte ook bij anderen goed ontvangen werden.

Wat ik leuk vind aan mijn eigen bedrijf is de diversiteit van opdrachten. Iets wat ik vooraf niet had kunnen bedenken. Zo heb ik ondertussen een informatiebord gemaakt dat bij het Gasselterveld staat, maar ook een kleurplaat voor een camping en een grappige plaat voor een bedrijf in zonnepanelen. En ieder bedrijf is anders, ieder project is anders dat maakt dat ik nooit vooraf weet hoe het er, in beeld, uit komt te zien. En dan ontstaat het onder mijn eigen handen. Dat is, iedere keer weer, fantastisch om mee te maken.

Wat is je/ jullie X-factor? Wat heb jij/ hebben jullie wat een concollega niet heeft?

Ik ben enthousiast en denk graag met de mensen mee. Ik ben altijd gericht op wat wél kan. Daarnaast ben ik belangstellend, open, professioneel en eerlijk. Als ik denk dat datgene wat men mij vraagt beter op een andere manier in beeld gebracht kan worden dan geef ik dat aan. Ook als blijkt dat de opdracht dan naar iemand anders gaat.

Door Corona vinden er momenteel minder bijeenkomsten plaats. In het afgelopen half jaar heb ik ontdekt dat beeldend faciliteren of een beeldend verslag ook heel goed kan, terwijl er online gewerkt wordt, bijvoorbeeld via Zoom of Teams.

En ik werk, naast jpeg en pdf, desgewenst met vectoren. Dat houdt in dat een plaat oneindig vergroot of verkleind kan worden, zonder dat er kwaliteitsverlies is.  Een vector bestand is ook geschikt voor het bedrukken van (relatie)geschenken en textiel.

Open Coffee Haren

Om deze reden ben ik naar de netwerkbijeenkomst van Open Coffee Haren gekomen

Ik houd ervan (nieuwe) mensen te ontmoeten. Te horen wat mensen doen en drijft. Daarnaast verbind ik mensen graag. Dat alles kan bij de Open Coffee Haren.

Dit heeft me positief verrast van Open Coffee Haren

Er zijn vrijwel altijd wel mensen die ik (nog) niet ken. Er is altijd een warm welkom. En wat ik leuk vind is dat er altijd een onderwerp gegeven wordt waar je het als deelnemers over kunt hebben. De ene keer gaat dat via kaarten, de andere keer met een concreet onderwerp. (Al mag je natuurlijk ook zelf een onderwerp op tafel leggen). Deze maand werd het onderwerp “kerst” aangereikt. Dat lijkt vroeg (het is augustus) maar ook ik ben al een dikke anderhalve maand bezig om ondernemers te laten weten dat ik o.a. unieke (kerst)kaarten voor hun bedrijf kan maken.

Dit heeft Open Coffee Haren mij opgeleverd

Een aantal mooie contacten en ook dat je na gaat denken over de onderwerpen die ter sprake komen. En nu… dat ik naast een bericht voor de website, ook nog daadwerkelijk op de zeepkist mag komen vertellen over mijn werk. Superleuk! (en ook een beetje spannend…)

Netwerken

Deze inspirerende perso(o)n(en) heb ik bij een netwerk ontmoet 

Ik kan hier geen één naam noemen, omdat ik heel veel inspirerende mensen tijdens netwerkbijeenkomsten heb ontmoet. Dat maakt netwerken ook zo leuk.

Raad jij aan om naar netwerkbijeenkomsten te gaan? Zo ja waarom?

Ja, ook mensen die het spannend vinden. Je ontmoet veel leuke inspirerende mensen en je leert meer en meer kennen wat de wereld allemaal te bieden heeft. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je regelmatig zichtbaar bent. Er zijn heel veel netwerkbijeenkomsten (ik heb ze eens allemaal in kaart proberen te brengen) en er is altijd wel één waar je je fijn voelt. En vind je het dusdanig spannend dat je daarom niet gaat? Vraag aan een ondernemer die wel gaat, of je een keertje mee mag, dan voelt de stap misschien wat minder groot.

En niet te vergeten, soms ben je op zoek naar iets speciaals, dit soort vragen kun je heel mooi in je netwerk neerleggen. Samen weet je immers meer dan alleen en zo versterk je elkaar. Daar houd ik van!

Aanverwante links

https://www.facebook.com/wasgetekendesthervdlinden

Esther van der Linden

Meer lezen over ervaringen? Kijk ook bij ervaringen, ondernemersestafette en op de zeepkist.

Comments are closed.