Welke apps gebruik jij als ondernemer?

We kennen apps als LinkedIn, Facebook, Nieuwsapps etcetera. Maar welke apps gebruik jij als ondernemer? Arnold Bergsma van Webfactor leidde de interactieve sessie in februari.  Hij vertelde over zijn favoriete app – Stocard. Vervolgens kregen de deelnemers de opdracht om in groepjes te praten over welke apps zij gebruiken waarvoor en wat misschien handig kan zijn. Hieruit kwamen een aantal handige apps:

  • voor alle loyaliteitskaarten van winkels (AH, Hema, Ikea, Staples etc.): Stocard
  • voor opslag en delen: Google drive, Dropbox en Onedrive
  • parkeerapps als Parkmobile en Yellowbrick
  • voor o.a. notities Evernote 
  • app waarbij visitekaartje gegevens gelijk opgeslagen worden bij je contacten
  • bankapp
  • Tikkie voor het delen van kosten maar ook als reminder voor openstaande facturen

Tijdens de sessie bleken er ook een aantal andere vragen te zijn zoals hoe veilig is de cloud, hoe veilig zijn bankapps en maakt het uit of je op openbare WiFi zit? Aangezien meer mensen met deze vragen zitten hierbij de reactie van Arnold. Cloud en bankapps worden continu gemonitord waardoor de beveiliging daarop velen malen hoger is dan op een lokale computer. Vanuit dat opzicht is het veiliger. Openbare WiFi is NIET veilig en raadt hij af om te gebruiken. Voor een paar tientjes op je onbeperkt MB op je mobiel en als je deze als hotspot instelt kun je met je laptop hierop inloggen en op die manier ook overal online (veiliger) werken.

Heb je nog tips of een vraag over een goede app? Laat het weten in een reactie op Facebook en/of in de Community?

Van offline netwerken naar online netwerken

Middels de online community kun je ook online verder netwerken.  Heb je nog geen inlog, meld je gratis aan voor de Open Coffee Haren groep binnen de www.socialmediacommunity.nl.

Foto’s door Elise Pragt

Comments are closed.