Werk zoeken en creëren bij Open Coffee Haren

Monique Schraven is afgelopen jaar al een paar keer bij Open Coffee Haren geweest om te netwerken. Ze deelt met ons haar verhaal, ze vertelt wat het haar heeft gebracht.

Netwerken zonder baan
“Toen ik hoorde over het initiatief van een Open Coffee Haren was ik meteen enthousiast. Ik was namelijk net, na 23 dienstjaren bij dezelfde werkgever, voor het eerst in mijn leven zonder baan. Maar zijn netwerkbijeenkomsten wel geschikt om naartoe te gaan als je geen baan hebt? Mijn ervaring: ik denk het wel! Juist op dit soort bijeenkomsten leer je mensen kennen en krijg je de kans jezelf te presenteren. Omdat ik niet graag stil zit had ik het idee opgevat iets met mijn hobby te gaan doen (filmen/monteren) en was ik er van overtuigd dat dat was wat ik wilde: voor mezelf gaan beginnen met het maken van trouwclips en -films.”

Van hobby werk maken
“Tijdens de eerste Open Coffee kwam ik  in contact met Gerd van Helden (Groenstudio De Natuurtuin) die op zoek was naar een nieuwe persoon die zijn korte filmpjes voor  ‘Aan de Tuintafel’ wilde opnemen en monteren. Dat leek mij een leuke nieuwe uitdaging. Na een kennismakingsgesprekje op de locatie van de Natuurtuin aan de Viaductweg in Haren zijn we meteen aan de slag gegaan. Het resultaat van onze, nog steeds actieve, samenwerking kun je o.a. bekijken op zijn YouTube-kanaal.”

Op zoek naar een leuke baan
“Na een aantal bruidsclips en -films gemaakt te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat dat toch niet was wat ik er van verwachtte. Het blijft een heerlijke hobby maar zakelijk gaat mijn hart toch uit naar een leuke baan bij een leuk bedrijf met een leuk team. Ik zoek nu een nieuwe uitdaging in bijvoorbeeld een management/secretarieel/administratief/commercieel ondersteunende functie. Ik ben servicegericht, klantvriendelijk, zelfstandig maar ook teamgericht, georganiseerd, doelgericht, flexibel en breed inzetbaar. Dus mocht iemand een leuke vacature weten dan hoor ik het graag.”

Nieuwsgierig geworden naar Monique en haar ervaringen? Bekijk haar LinkedIn profiel.
Of neem contact met haar op via email (monique.schraven@me.com) of telefoon (06-54321180)

 

Comments are closed.