Wie wil er op de zeepkist?

Deze oproep is gedaan via diverse kanalen, helaas zonder reacties. Blijkbaar is dat een te grote drempel voor velen om op de figuurlijke zeepkist te gaan staan. Om de drempel te verlagen is er tijdens de bijeenkomst de vraag gesteld of er iemand is die een vraag wil stellen, iets wil vertellen of iets onder de aandacht wil brengen.

Hoogkerks biertje

Daar werd wel op gereageerd door o.a. Marc van Dullemen van van Dullemen-projects. Hij vertelde over zijn hobby namelijk bier brouwen. Samen met een aantal andere enthousiastelingen heeft hij een echt Hoogkerks biertje gebrouwen. Hij vertelde hierover dat er binnenkort een proeverij is waar max 150 man kunnen komen om het bier te proeven.
Je leest er hier meer over. 

Daarnaast vertelde hij dat er in samenwerking met de Suikerfabriek van Gilse een speciaal ingrediënt is toegevoegd aan het biertje, welke ingrediënt? Dat blijft natuurlijk geheim ?.

Portretfoto versus profielfoto

Elise Pragt van PragtPlaatjes (onze huisfotograaf) trok ook de stoute schoenen aan vertelde over het verschil tussen een portret en een profielfoto. Ze vertelde dat een portret foto er echt op gericht is om professionaliteit uit te stralen.

Dat er een wezenlijk verschil is tussen een profielfoto van LinkedIn en van Facebook. Op LinkedIn heb je een professioneel profiel. Daarnaast de tip om te zorgen dat je op de foto naar je CV kijkt en niet van je CV af. Voor een website geldt dat natuurlijk net zo.  Meer lezen over dit onderwerp kun je doen op het gastblog wat Elise heeft geschreven.

Klein Ondernemers Regeling (KOR)

Mirjam van Lienen van MiVaLi Advies de vraag of er ook mensen waren wie er al een besluit hadden genomen omtrent de Klein Ondernemers Regeling (KOR) te gaan en waarom. Marc van Dulleme reageerde hierop door te zeggen dat hij niet voor de KOR gaat omdat dit niet aantrekkelijk is i.v.m. de BTW aftrek die dan vervalt.

Theo van Mal vraagt zijn compagnon van DeJongVanMal, juridisch fiscalist, om meer informatie omtrent de KOR. Dit wordt gedeeld op de website en social media kanalen van Open Coffee Haren.

Nieuwe locatie

Na 3 jaar veel mooie Open Coffee Haren netwerkbijeenkomsten gehad te hebben bij de gezellige, gastvrije locatie De Tiehof in Onnen is het tijd voor een nieuwe locatie. In januari 2020 vinden de bijeenkomsten daarom plaats in de Blankehoeve Noordlaren (eveneens voormalige gemeente Haren). Wij zijn erg blij met deze mooie authentieke locatie en hebben er zin in om daar eveneens veel mooie netwerkbijeenkomsten te organiseren. Bijzonder is ook de combinatie die zij hebben met zorg (meer informatie hierover op hun website).

Reacties van deelnemers

Wil je weten wat deelnemers van de Open Coffee Haren bijeenkomsten vinden? Kijk dan op de pagina Ervaringen en luister naar de diverse verhalen.

Fotografie: PragtPlaatjes

Comments are closed.