Carin Brenninkmeijer – Coaching & advies

Carin Brenninkmeijer heeft een coaching- en adviesbureau en is doorMarc Kuipers genomineerd. Marc: “Ik vind het enorm interessant wat Carin samen met Martijn aan het opzetten is. Vooral ook omdat muziek mijn grootste passie is en ik zelf ook muzikant ben.”

Carin Brenninkmeijer Coaching & advies

Carin Brenninkmeier coaching en advies

Ik ben zelf al ruim 15 jaar werkzaam als ZZP-er binnen het culturele werkveld. Vanuit de culturele opleidingen werd in de tijd dat ik afstudeerde, en wordt nog steeds, te weinig aandacht besteed aan het ondernemerschap. Ik help voornamelijk startende ondernemers binnen de culturele sector op weg met het opzetten van hun eigen bedrijf. Uiteraard coach en adviseer ik ook gevestigde ondernemers en culturele instellingen. Terwijl een baan in loondienstverband juist binnen deze sector niet vanzelfsprekend is. Ook steeds meer kunstcentra maken een transitie door, mensen die in loondienst werken worden gedwongen ZZP-er. Om deze en toekomstige ZZP-ers te kunnen begeleiden ben ik met mijn coaching- en adviesbureau begonnen.

X factor

Met mijn 15 jaar praktische ervaring, gezond verstand, creativiteit en cultureel ondernemerschap ken ik het reilen en zeilen binnen de sector.  Bij elke sessie voorzie ik de klant van concrete tips die direct toepasbaar zijn. Mijn coaching wortelt stevig in de praktijk en gaat (dus) veel verder dan alleen theoretische adviezen.

Open Coffee Haren

In mei 2018 ben ik voor het eerst naar Open Coffee Haren gegaan. Ik ben zelf met een collega in 2018 een netwerkbijeenkomst gaan organiseren speciaal voor de culturele sector, en daar kwam Margreet Uildriks ook naar toe. Omdat ik zelf de meerwaarde zie van netwerken vond ik het erg interessant eens bij Open Coffee Haren, waar Margreet het over had te gaan kijken.

Diversiteit

De diversiteit aan vakgebieden vind ik erg leuk bij Open Coffee Haren. Het is leuk om ook met ondernemers te praten van buiten de culturele sector. Bemoedigend vind ik dat ondernemers die werkzaam zijn in andere sectoren tegen dezelfde obstakels aanlopen en dezelfde drive hebben als ik. Uiteindelijk zijn we gewoon allemaal ondernemer, ongeacht de discipline.

Goede ideeen

Nieuwe contacten, fijne gesprekken en goede ideeën! Ik heb Marcelle Niland gesproken een leuke en creatieve vrouw. Via dit gesprek kwam ik erachter dat zij ook graag cursussen wil aanbieden binnen scholen. En voor mij als consulent van een kunstinstelling die op zoek is naar nieuwe mensen om cursussen aan te bieden binnen de scholen bij mij in de omgeving, is zij een welkome aanvulling. Zo kunnen we elkaar helpen!
Ook heb ik Lammert Zuiderveld voor het eerst ontmoet bij Open Coffee Haren. Een freelance verslaggever met wie ik heb gesproken over mijn boek in wording. Hij gaf aan dat hij wel mijn tekst t.z.t. wil redigeren. Ik ga zeker van zijn diensten gebruik maken.

Inspirerende ontmoetingen

Ik vind elk mens interessant. Met een paar mensen heb ik gesprekken gehad die me tot verder nadenken hebben gebracht. Marcelle, Margreet, Marc en Martijn zijn mensen die – behalve dat hun namen allemaal met een M begint – ook alle vier een creatieve en culturele hoek hebben.
Marc Kuipers heeft werkzaamheden binnen een conservatorium. Een interessante locatie waar ook een doelgroep voor mij zich bevindt. Interessant voor mij is hoe hij daar binnen is gekomen. En ook geeft het mij hoop dat hij aangeeft dat in ieder geval het conservatorium waar hij werkzaam is open staat voor meer aandacht voor het ondernemen an sich. Want op dat gebied valt binnen de kunstvakopleidingen nog veel te verbeteren mijn inziens.

Ik geef het stokje door aan

Ik wil graag Martijn Veenstra nomineren. Martijn is net als ik een cultureel ondernemer en zet zich helemaal in voor deze sector. Wij zijn, naast onze eigen bedrijven, in 2018 een samenwerking begonnen middels BackStage Café Groningen. Dit is een netwerkbijeenkomst voor de culturele sector. Martijn is een gepassioneerd ondernemer en weet deze passie ook over te brengen. Graag wil ik hem de ruimte geven wat meer over zichzelf en zijn werk te vertellen.

 Carin Brenninkmeier Coaching en adviesVolg Carin Brenninkmeijer via: 
http://www.carinbrenninkmeijer.nl

Carin BrenninkmeierCarin BrenninkmeierCarin BrenninkmeierCarin Brenninkmeier

Comments are closed.