David Muntinga – Muntinga Administration

David Muntinga is boekhoudcoach en winstadviseur . Hij is door Simon Wijma genomineerd als ondernemer van de maand. Simon: “David ken ik via de Open Coffee. Een innemend en open persoon, die er als boekhoudcoach in slaagt je met een glimlach aan administratie te doen denken. Voorwaar geen geringe prestatie.”

David Muntinga - Muntinga AdministrationMuntinga Administration

Binnen mijn bedrijf ondersteun ik ondernemers op het gebied van boekhouding, belastingaangiftes en financiën. Ook ondersteun ik ondernemers door middel van een Winstplan in het hoe en waarom van hun bedrijf en de zaken die daar op financieel gebied bij komen kijken. In zo’n traject behandelen we bijvoorbeeld je prijszetting, je verdienmodel en de financiële doelen die je hebt of gaat maken.

Vrijheid

Van kleins af aan heb ik al de passie gehad om een eigen bedrijf te starten, ondanks dat ik niet uit een ondernemersgezin kom. Het leek mij geweldig om “eigen baas” te zijn en een bedrijf te runnen. De vrijheid om zelf mijn werk in te plannen en werktijden te bepalen. Én alleen maar doen wat ik leuk vind in plaats van ‘moeten’. Dat is precies waarom ik op een bepaald punt mezelf in het diepe heb gestort en zonder enige ervaring ben begonnen met ondernemen. En precies daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!

X-factor

In tegenstelling tot andere boekhouders focus ik mij voornamelijk op het ondersteunen van ondernemers in hun administratie. De techniek doet tegenwoordig het meeste werk. Maar om de juiste inzichten hieruit te halen en te kunnen sturen op basis van je financiën is waar ik om de hoek kom kijken.

Open Coffee Haren

Ik ben begin 2018 naar de Open Coffee Haren gekomen omdat ik een alternatief zocht voor de Open Coffee Groningen die gestopt was. Ik had al vaker de Open Coffee Haren voorbij zien komen op de social media’s van Desiree, dat was het moment dat ik besloot ook eens te gaan kijken.

Warm ontvangst

De sfeer bij de Open Coffee is zo leuk en het is heel laagdrempelig. Je wordt direct warm ontvangen en elke keer kom ik er met een bak energie weer vandaan. Laagdrempelig in de zin omdat je nergens aan vast zit, geen lidmaatschap ofzo. Het warme ontvangst omdat iedereen er voor open staat om met je in gesprek te gaan en er ontstaan leuke vaste banden met mensen.

Extra energie

Door de Open Coffee krijg ik extra energie om te doen wat ik leuk vindt, namelijk ondernemers helpen op het gebied van hun financiën. Ik krijg energie van de leuke en inspirerende verhalen van andere ondernemers. En omdat ze allemaal onder de indruk zijn van wat ik doe en hoe ik mijzelf positioneer, dat geeft extra energie omdat ik daardoor meer weet dat ik hele mooie dingen doe. Ik heb al veel leuke ondernemers leren kennen en hier zijn zelfs al leuke samenwerkingen uit voortgekomen. Ik werkte natuurlijk al samen met Ronald Breebaart die daar ook vaak komt. Verder help ik Heleen Klasens en heb ik al een aantal mensen leuke tips kunnen geven.

Inspirerende ontmoetingen

Ik heb al heel veel inspirerende personen ontmoet tijdens de Open Coffee’s. Iedere ondernemer met zijn eigen verhaal en zijn eigen krachten. Desiree Boerema, Margreet Uildriks, Daphne Grunstra, Ronald Breebaart, Lammert Zuiderveld, Simon Wijma, Agnes Kruys, Marc Kuiper, Lychelle van Bennekom, Heleen Klasens, Mariska Oostijen, Floris Mulder. Ik vind elke ondernemer met zijn eigen verhaal inspirerend. Vooral om te horen waarom ondernemers doen wat ze doen vind ik interessant. Vaak zitten er hele mooie redenen achter. Iedere bijeenkomt komen er weer nieuwe inspirerende mensen bij dit lijstje op. Ik vind het heerlijk om mijn netwerk op deze manier uit te breiden. Ik hoor veel mooie verhalen en soms een leuk idee wat ik weer kan toepassen in mijn bedrijf.

Ik geef het stokje door aan…

Ik wil Marc Kuiper nomineren. Ik zie in hem een ondernemer met veel potentie die een mooi bedrijf opbouwt. Ik hou er van om zulke leuke mensen te mogen ontmoeten omdat dat mij weer inspireert. En hier kan ik natuurlijk ook zelf altijd weer bepaalde vaardigheden van opsteken in het ondernemerschap.

Volg David Muntingavia: David Muntinga Muntinga

www.muntinga-administrations.nl

 

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial