Simon Wijma | Walkwithsimon

Simon Wijma is coach en reisgids. Hij is door Tea Lindeman genomineerd als ondernemer van de maand. Tea: “Ik nomineer Simon omdat hij als wandelcoach iets heel moois aan het neerzetten is. Zijn reizen en de verhalen hiervan die hij deelt met anderen vind ik inspirerend. Simon en ik hebben een keer samen gelopen en wat mij vooral opviel was de rust en het echt luisteren wat hij doet. Hij liet me een stukje in stilte wandelen en daagde me uit door de juiste vragen te stellen. Zijn reis verhalen die hij deelt op zijn website inspireren mij omdat ze zuiver zijn hoe hij het beleeft. Nu vind ik reisverhalen sowieso interessant, maar hij omschrijft het gewoon heel mooi. Ik geloof dat Simon veel te bieden heeft voor mensen die op zoektocht zijn naar zichzelf.”

Walk with Simon

Ik ben Simon Wijma, coach en reisgids. Samen met anderen beleef ik graag mooie avonturen op mijn wandeldagen en zwerfreizen. Daarbij is er altijd ruimte voor het onverwachte; een ontmoeting, even een ander paadje verkennen, bezinningsmomenten in stilte bij een oude boom of kapel. Ik wijs ongeveer de weg, maar jij loopt deze zelf. De overeenkomsten met coaching zijn talrijk. Ik gebruik de kracht van de natuur, beweging en van de stilte. Maar ik schep alleen voorwaarden, jij ontdekt het zelf wat je beweegt en wat je raakt. Ik noem het altijd je vliegwieltje vinden. Wat is je werkelijke drijfveer om een bepaald leven te hebben of kiezen, of net dat werk te doen wat je doet. We ontdekken dat samen.

Mensen laten vertragen

Ik ben voor mezelf begonnen omdat ik graag mijn reizen en coaching helemaal naar eigen ideeën zelf vormgeef. Voor een werkgever werken beperkt me teveel daarin. Bovendien deel ik erg graag mijn eigen tijd in. Als ik later groot ben en terugkijk op deze periode van het opzetten van mijn eigen bedrijf, wil ik graag kunnen zeggen: ik heb wat mensen in de wereld een beetje kunnen vertragen. We leven in een jachtige tijd en dat is niet altijd even goed voor ons. De behoefte aan rust en bezinning is dan ook groot. Het is een van redenen dat ik dit najaar met gespreksgroepen begin. En natuurlijk gaan we dan ook aan de wandel.

Intuïtie en improvisatie

Mensen ervaren bij mij dat ik veel rust breng en dat ik erg goed kan luisteren. Een goede basis voor coaching. Daarbij ga ik vaak op mijn intuïtie af en improviseer dus veel. De natuurbeleving die ik mensen meegeef is onderscheidend en zeer waardevol bij de coaching, het maakt mensen los. Ik ben niet iemand die een lijstje gouden bergen belooft in coaching, maar dat ik mij vol passie voor iemand inzet, dat is altijd gegarandeerd.

Open Coffee Haren

Open Coffee is een fijne ontmoetingsplek waar je heel verschillende mensen kunt ontmoeten. Juist niet altijd ‘gelijkgestemden’ of die ouwe jongens en meisjes van het krentenbrood. Désirée en Margreet zijn hier enthousiaste aanjagers van. Het doet me goed met collega-ondernemers uit te wisselen over pieken en dalen in het ondernemerschap. Mijn bedrijf heet Walkwithsimon omdat ik als persoon het verschil maak in mijn reizen en coaching. Persoonlijke ontmoeting, daar geloof ik in, niet in te anonieme klantcontacten. De Open Coffee kent een ongedwongen sfeer. Je voelt je welkom. De thema’s worden origineel naar voren gebracht met veel interactie met het publiek.

Inspirerende ontmoetingen

Ik ontmoette Lammert Zuiderveld opnieuw, een klasgenoot van vroeger. Mooi te merken dat we beide onze aloude passie voor het schrijven nu in ons werk toepassen. In sommige dingen veranderen mensen nooit. Met Sylvia ter Wal had ik leuke gesprekken over het ondernemerschap, waarbij we wat bruikbare tips uitwisselden over hoe je nieuwe mensen bereikt.

Ik heb een mooi gesprek gehad met iemand die een mobiele brillenauto/opticienwerkplaats heeft. Zijn naam weet ik zo even niet. Ik heb zijn kaartje gekregen, maar die heb ik aan mijn moeder gegeven. Ook had ik een fijne ontmoeting met David Muntinga. En Tea Lindeman van PranaPuur Levenskrachtcoaching nomineerde mij als ondernemer van de maand. Dank, Tea! Ik heb je leren kennen als een inspirerende persoonlijkheid, die enthousiast en betrokken een mooie praktijk aan het opbouwen is.

Klant & review

Naast de fijne ontmoetingen heeft Open Coffee Haren me meer opgeleverd. Zo heb ik Daphne Grunstra ontmoet en zij heeft meegedaan aan een coachingsworkshop die ik gaf en ze schreef er een mooie recensie over. Verder doe ik bij elke bijeenkomst wel wat nieuwe netwerkcontacten op.

Ik geef het stokje door aan…

Ik nomineer als ondernemer van de maand David Muntinga van Muntinga Administration. David ken ik via de Open Coffee. Een innemend en open persoon, die er als boekhoudcoach in slaagt je met een glimlach aan administratie te doen denken. Voorwaar geen geringe prestatie.

 

Volg Simon online via: Simon Wijma Walkwithsimon 2018

www.walkwithsimon.com
Blogspot

 

 

 

Comments are closed.