Marcelle Niland – Creatieve duizendpoot

Marcelle Niland is een creatieve duizendpoot. Ze geeft massages in water, access bars en creatieve sessies. Ze is door Daphne Grunstra genomineerd als ondernemer van de maand. Daphne: “Ik vind haar een mooie en inspirerende persoonlijkheid.  Betrokken en enthousiast. Daarnaast is ze ook nog eens bewust bezig met voeding en haar omgeving. Ze doet vrijwilligerswerk bij de Stichting Empower Yourself in Haren.”

Starten met ondernemen

Marcelle NilandAls beginnend ondernemer is het een eer om genomineerd te worden en zeker ook een uitdaging die ik graag aanneem! Ik ben Marcelle Niland en geef mijn werkzame leven een andere wending. Ik was docente Frans en had een tijd een onderneming in interieurontwerp en -advies. Een burn-out zorgde voor een omslag. Ik wil meer vanuit creativiteit en werkelijk contact werken. De opgedane kennis en ervaring neem ik daarin mee. Nu richt ik mij op het geven van Massage in water, Access Bars® en creatieve sessies. Dit zijn voor mij de toppers in mijn herstelproces geweest en daar wil ik graag anderen mee helpen, ik vind het geweldig om te doen.

Uit je hoofd, in je lijf!

Nu richt ik mij op het geven van Massage in water, Access Bars® en creatieve sessies. Ik werk lichaamsgericht. Uit je hoofd, in je lijf! Ik laat je graag ervaren en voelen, en dat kan ik het best in rust en stilte. Tijdens de sessies wordt er weinig tot niet gesproken. Je kunt bij mij terecht voor ontspanning, rust, herstel en het vinden van een betere balans in je leven. Blokkades verdwijnen, je energie gaat weer stromen.

Ontspanning 

Waarom massage in water? Water draagt, je voelt je lichter, fysieke en ook psychische ongemakken worden minder. De meerwaarde van masseren in water is dat er veel meer mogelijk is zijn dan op het land vanwege het ontbreken van de zwaartekracht. Het is helend en koesterend, zorgt voor diepe ontspanning en herstel, er is even geen besef van tijd en ruimte. Water laat weer stromen wat vast zit.

Met Access Bars bereik ik in grote lijnen hetzelfde. Ik raak 32 punten op je hoofd voorzichtig aan met mijn vingers waardoor je meer rust en ontspanning in hoofd en lijf kunt ervaren.  Beide werkvormen kun je vergelijken met een diepe meditatie, resetten van je harde schijf en zijn passieve vormen van ontspanning. Ervaringen zijn heel divers, maar altijd hoor ik weer dat men zich veilig voelt, dat men weer is opgeladen, heeft kunnen loslaten, ontspannen is, zich gedragen voelt en gesteund.

Creativiteit

Creatief bezig zijn gaat voor mij over expressie, uitdrukken wat er in je leeft. Daarbij spelen we met materialen, vorm en kleur. Gaan zitten, voelen welk materiaal je wilt gebruiken en beginnen zonder plan. Voel maar… Het is niet het eindresultaat dat telt, maar de weg er naar toe. Je zult bij mij niet realistisch leren tekenen of schilderen, het gaat bij mij om het innerlijke proces. Uit je hoofd, in de flow en dan kijken wat je gemaakt hebt en wat dat over jou zegt op dat moment. Het brengt je bij je speelsheid en helpt je controle los te laten.

Open Coffee Haren

Vanaf afgelopen november bezoek ik regelmatig de bijeenkomsten van de open coffee in Haren. Voor mij was dit een onderzoek of ik (weer) ondernemer zou willen worden. En hoe kun je daar beter achter komen, dan door in gesprek te gaan met ondernemers zelf? De bijeenkomsten zelf zijn me verrassend goed bevallen. De sfeer is ongedwongen, ik voel me op mijn gemak en ontmoet allemaal leuke mensen die ondernemen of overwegen dit te gaan doen.

Veel verschillende ondernemers

Ik ben verrast door de diversiteit aan ondernemingen. Tegelijk vind ik dat ontzettend inspirerend. Net als de uitwisseling met elkaar. De tips die ik krijg, maar ook het feit dat ik iemand anders op weg kan helpen op basis van mijn creatieve ideeën. Ik leer netwerken in een ongedwongen sfeer, begin het in de vingers te krijgen, stap makkelijker op mensen af om hun verhaal te horen maar leer ook mijzelf te presenteren als ondernemer.

Inspirerende ontmoetingen

Ik heb leuke gesprekken gevoerd met onder andere Lammert Zuiderveld, Daphne Grunstra, Ineke Sijtsema, Tea Lindeman en een aantal anderen. Lammert Zuiderveld ontving mij de eerste keer dat ik bij de Open Coffee kwam hartelijk en toonde interesse, we hadden al snel een geanimeerd gesprek. Voor mij nam het de lichte spanning die ik voelde weg. Ineke Sijtsema gaf mij een inkijkje in haar massagepraktijk en hoe zij was begonnen als ondernemer. Dat is fijn als je nog niet zo goed weet hoe je dat wilt gaan aanpakken.

Met Daphne Grunstra sprak ik in eerste instantie over de baksels die zij mee had gebracht. Toen we over de ingrediënten spraken ontstond er een leuk gesprek (hoe doe je dat als introverte persoon op zo’n ochtend?) en leerden we elkaar wat beter kennen. Daphne heeft mij, door me voor te dragen in de ondernemersestafette, de schop onder mijn gat gegeven die ik nodig had om knopen door te hakken en zaken op papier te gaan zetten. Daar ben ik haar dankbaar voor, al heeft het een hoop energie gekost.

Ik geef het stokje door aan…

Graag nomineer ik Tea Lindeman, levenskrachtcoach in haar praktijk Pranapuur. Wij hebben een boeiend gesprek gehad over o.a. numerologie. Ik word zelf altijd aangetrokken door de magie van getallen, zie vaak ook de dubbele getallen en vind het verrassend om te horen dat je dit ook bij coaching in kunt zetten.

 

Volg Marcelle online via: Marcelle Niland Creatieve duizendpoot

marcelleniland@gmail.com

 

 

Comments are closed.