Daphne Grunstra – Met je verhaal op stap

Daphne Grunstra deelt tips, kennis, inzichten en organiseert workshops op gebied van persoonlijke ontwikkelingen. Ze is door Anja Borman genomineerd als ondernemer van de maand. Anja: “Zij viel me op, doordat ze zich niet laat beperken tot één kernactiviteit. Ze lijkt me heel veelzijdig: zo schrijft ze, maakt en verkoopt ze lekkere en verantwoorde hapjes en benadrukt ze de kracht van introverten – wat mij ook erg aanspreekt. Ik ben nieuwsgierig naar haar verhaal! “

Met je verhaal op stap

De belangrijkste activiteiten van Met je Verhaal op stap zijn het delen van tips, kennis en inzichten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het organiseren van workshops: een (loopbaan)spel, chocolaatjes maken of lekker wandelen. Ik ben mijn eigen bedrijf gestart om mijn tijd zelf in te kunnen delen en dingen te doen die ik leuk vind, waarvan bakken er één is.

Unieke combinatie

Ik word er vrolijk van als ik zie dat andere mensen ook van mijn baksels genieten. Ook is het een manier voor mij om bewust om te gaan met eten. Recepten die ik tegenkom bevatten best veel suiker en vet en dat mag naar mijn mening best minder. Verder gebruik ik graag biologische, fair trade ingrediënten.

Daarnaast lees en schrijf ik graag. Ik vind schrijven heel leuk omdat ik mensen kan informeren door mijn kennis te delen. Ook helpt het om mijn gedachtes op papier te zetten. Hier komt mijn achtergrond als medewerker documentatie en informatie goed van pas. Mijn ervaring is dat je in loondienst niet altijd kunt laten zien wat je nog meer in huis hebt. Dat lukt mij als zelfstandige wel, waardoor ik veel meer plezier in mijn werk heb.

Er zijn weinig mensen die ik ken die schrijven en bakken combineren. Ik krijg regelmatig te horen dat ik ondernemers inspireer met verfrissende artikelen en blogs die tot nieuwe inzichten leiden. Daarnaast kunnen de baksels en chocolaatjes die ik maak heel verleidelijk zijn.

Open Coffee Haren

Ik ben naar de open coffee Haren gekomen omdat ik op zoek was naar een laagdrempelige manier van netwerken. Ideaal om op deze manier ondernemers en ondernemende mensen in de buurt te leren kennen. Daarnaast neem ik graag zelfgebakken lekkers mee omdat ik het veel leuker en gezelliger vind om samen te genieten. Bovendien heb je zo gelijk een gespreksonderwerp.  De open coffee in Haren beleeft nu zijn vijfde jaar. Ik ben er al vanaf het begin bij. Het is elke keer weer leuk en inspirerend om naar toe te gaan, vooral dankzij het enthousiasme van Désirée en Margreet. Zij bedenken elke keer weer iets nieuws wat interessant is voor ondernemers en zzp-ers.

Inspirerende ontmoetingen

Bij de open coffee heb ik meerdere inspirerende personen ontmoet. Zoals Elise Pragt, zij heeft een hele treffende foto gemaakt van een zelfgebakken tulband. Doordat de foto van heel dichtbij genomen was, kon je de opbouw van het plakje heel mooi zien. Daarnaast heb ik boeiende gesprekken gehad met Simon Wijma over wandelen. Ik houd van buiten zijn en wandelen.  Het contact met hem heeft geleid tot een mooie wandeling met andere belangstellenden in het Noordlaarderbos.

Ook met Marcelle Niland heb ik een leuk gesprek gehad. zij attendeerde mij op een interessant vrouwennetwerk (Bewust Ondernemende Vrouwen) waar ik intussen een keer geweest ben. Dat heeft tot nieuwe mooie ontmoetingen geleid. Ook heb ik gesproken over werk en ondernemerschap en dat we allebei niet in ‘één hokje’ passen.

Nieuwe klanten

De netwerkbijeenkomsten heeft me ook een aantal opdrachten opgeleverd. Zo heeft Elise wel eens blondies gekocht. En Verschillende ondernemers hebben me ingehuurd om iets te bakken om te trakteren bij Open Coffee Haren. Zoals Désirée Boerema voor haar 5 jarig jubileum van iDees online en Dick Koster voor zijn 25 jarig jubileum. Ook heeft Elise een tijdje geleden een bestelling gedaan. Verder is de open coffee voor mij een ideale manier om mensen live te ontmoeten.  Bovendien kun je op één plek met meerdere mensen gesprekken voeren zodat je je tijd ook nog eens zinvol besteedt.

 

Ik geef het stokje door aan…

Ik wil graag Marcelle Niland nomineren. Ik vind haar een mooie en inspirerende persoonlijkheid.  Betrokken en enthousiast. Daarnaast is ze ook nog eens bewust bezig met voeding en haar omgeving. Ze doet vrijwilligerswerk bij de Stichting Empower Yourself in Haren.

 

Daphne Grunstra Open Coffee Haren

Volg Daphne online via: 

www.metjeverhaalopstap.nl

 

 

 

Comments are closed.