Martijn C. Veenstra – musiceren-creëren-verbinden

Martijn C. Veenstra ondersteund organisaties en verenigingen met het realiseren van een productie, concept of droom en is door carin brenninkmeijer genomineerd. Carin: “Martijn is net als ik een cultureel ondernemer en zet zich helemaal in voor deze sector.

Martijn C. Veenstra – musiceren-creëren-verbinden

Zoals bij veel musici/artiesten heeft het bedrijf de naam van de artiest zelf. Zo ook bij mij. Ik ben een culturele dienstverlener als musicus en dirigent. Vanuit het ondernemerschap ontwikkelt mijn bedrijf zich steeds meer in de richting van een productie bedrijf. Dit jaar zit er dus wel een verandering aan te komen op dat vlak. Erg leuk en spannend! Martijn C. Veenstra, mijn bedrijf én daarmee ikzelf ook, staan voor musiceren, creëren en verbinden. Deze werkwoorden, beginnend met mijn initialen, zeggen wat ik doe en wat mijn passie is. Mijn drive, zogezegd. Naast het musiceren spelen nog twee eigenschappen een belangrijke rol in mijn leven en ondernemerschap; leiderschap en spiritualiteit. Leiderschap, zowel het artistieke alsook het zakelijke spelen een belangrijke rol in het maken van nieuwe concerten, ideeën producties, noem maar op. Spiritualiteit is de motor. Dus in de letterlijke betekenis van het woord, spiritus ofwel de geest. Geestdrift, dus geen bevlieging, maar bevlogenheid!
Martijn C Veenstra

De belangrijkste taken van mijn bedrijf zijn artistieke en zakelijke leiding. Ik ondersteun organisaties en verenigingen met het realiseren van een productie, concept of droom. Komend voorjaar (23, 24 en 25 mei) komt mijn eerste productie ZooMooi! Ode aan Aleid Rensen. Het is een muzikaal spektakel dat gaat over lliefde, passie, afscheid en verlies. Het levensverhaal van Aleid Rensen en de oude dierentuin in Emmen.

Naast ondersteuning voor anderen produceer ik ook in eigen beheer. Nieuwe concepten en ideeën zoals het professionele Borealis Koper Collectief. en de nieuwe creative start-up BackStage.  Daarnaast beoefen ik het schitterende vak van dirigent. Ik doe er zo veel mogelijk aan om deze passie te kunnen blijven uitoefenen.

ZZP

Het zzp-schap is een gegeven wanneer je werkzaam wilt zijn in de culturele sector. Banen zijn schaars of bestaan helemaal niet meer. Zes jaar geleden ben ik me meer ondernemend gaan opstellen en heb ervaren wat je als ondernemer kunt realiseren wanneer je echt wilt en de juiste passie en drive hebt gevonden.

X factor

Mijn x-factor is mijn enthousiasme en bevlogenheid. Ik kan de passie voor muziek, een goed idee, of een visie overbrengen aan mensen om mij heen. Door met iemand in gesprek te gaan en de diepte in te gaan wanneer dit kan. Spreken over dingen die je raken en over dingen waar je blij van wordt. Hierdoor ontstaan de mooiste ideeën, concepten en producties. De combinatie van visie, ambitie en doorzettingsvermogen maakt mij tot wie ik ben. Ik gun iedereen dezelfde passie, want we weten als ondernemer goed dat 1+1, 3 is!

Open Coffee Haren

Ik ben naar de Open Coffee gekomen uit nieuwsgierigheid. In de eerste jaren eigenlijk doelloos. Gewoon om te kijken en ervaren wat anderen doen en heel erg met de gedachte, baat het niet, dan schaad het niet.

Passie

Het is fijn wanneer je kunt ervaren dat er mensen zijn die je kunt scharen onder de gelijkgestemden. Als musicus spelend in een orkest deel je je passie voor muziek en het ambacht. Als concertbezoeker deel je met alle bezoekers je passie voor dezelfde muziek. Bij een netwerkbijeenkomst zoals Open Coffee deel je met elkaar de passie voor het ondernemen!

Inspiratie

Open Coffee biedt inspiratie omdat ik hier andere ondernemers ontmoet die ook spreken over kansen, mogelijkheden, je hart volgen, passie hebben en risico’s nemen. Kortom de ondernemende energie. Ik heb nieuwe mensen en ondernemers leren kennen en het geeft me een gezellig koffie moment wanneer de behoefte daar is.

Inspirerende ontmoetingen

Naast de vanzelfsprekende ontmoetingen met Desiree en Margreet heb ik ook Annatascha Udinga leren kennen. Annatascha is VA, ofwel virtual assistent. Tot voor kort dacht ik dat een VA een soort verlengstuk van hypermodern software zou zijn. Niets is minder waar. Een VA is een levend wezen die het leven van een ondernemer een stuk aangenamer kan maken! Een heel erg leuke ontmoeting met Annatascha en een goed gesprek over onze passies bracht ons bij elkaar! Een aantal anderen, waaronder Marc van Baard Advies en Carin Brenninkmeijer (Coaching en Advies) kende ik reeds voor de Open Coffee’s. Maar, het is tevens erg leuk om bekende mensen en collega ondernemers te treffen. Het geeft je een nog beter begrip voor elkaar en het ondernemerschap waarin wij samen zitten.

Ik geef het stokje door aan

Graag geef ik het stokje door aan Annatascha Udinga. Het lijkt me voor veel ondernemers een uitkomst om een VA naast je te kunnen hebben die mee denkt, adviseert en ondersteuning biedt in de gebieden waar je zelf minder thuis in bent.

Martijn. C Veenstrahttp://martijncveenstra.nl/

Martijn C. VeenstraMartijn C VeenstraMartijn C. Veenstra