Ondernemer: neem een lief-voor-jezelf-momentje

Als ondernemers hebben we vaak veel aan ons hoofd. We zijn manager van alles: naast het werk voor onze klanten, doen we ook de boekhouding, acquisitie, communicatie enzovoort. We hebben veel acties naast elkaar lopen en dat geeft vaak een ‘vol’ hoofd. Leuk, dat weten we nu. Maar krijgen we nou wat meer rust in het hoofd? 

In de drukte en met onze gedrevenheid vergeten we vaak om onszelf goed te verzorgen: gezond te eten, een frisse neus te nemen, bewegen of op een andere manier lekker ontspannen. Op de een of andere manier vinden we het gewoon lastig om onszelf, dé onmisbare tool van je bedrijf, écht op nummer 1 te zetten. Dat voelt egoïstisch, het is niet nodig en ach: ‘ik knal nog wel even door’. Is dat handig? Ben jij niet de belangrijkste tool van je bedrijf?

Hoe zorg je nou voor meer ontspanning? Het kan op verschillende manieren. Het belangrijkste hierbij is dat je even niet met je hoofd bezig bent en je zinnen verzet. Dat je in het hier en nu bent. Je gedachtes even stopt. Als je buiten wandelt: dat je de herfst ruikt, de wind langs je voelt waaien en de kleuren bladeren ziet. Dat je voelt dat je wegzakt in de bladerbodem omdat het net geregend heeft.

Een hele fijne manier om te ontspannen is het krijgen van een massage. Je pakt daarbij eigenlijk dubbele winst 😉 en daar houden wij ondernemers van toch? Door een massage te ontvangen zorg je goed voor je fysieke lichaam én doordat je focus gaat naar wat je voelt, zal het in je hoofd ook rustiger worden. En dat heeft weer hele fijne gevolgen nadien.

Op 18 oktober zal Ineke Sijtsma, van Massagepraktijk een goed gevoel, hier over spreken, misschien wel met ons aan de slag gaan 😉 én ons inspireren (nog) beter voor ons lichaam en geest te zorgen. Je bent van harte welkom om erbij te zijn.

PS. Nog niet bekend met Open Coffee Haren? Je kunt bij ons zonder aanmelden langskomen. Entree 5 euro. De bijeenkomst is bedoeld voor (bijna) ondernemers en ondernemende mensen. Voel je geroepen om ook langs te komen. 

Open Coffee Haren Community groep

Laat je in de communitygroep even weten dat je komt? Heb je nog geen account bij onze Communitygroep? Meld je hier dan even gratis aan.

Ben je ook te vinden op Facebook? We vinden het super leuk als je Open Coffee Haren daar ook volgt. Dat kan via:

 /OpenCoffeeHaren

Comments are closed.