Tea Lindeman – PranaPuur levenskrachtcoaching

Tea Lindeman is levenskrachtcoach. Ze begeleid mensen bij het verkennen, herkennen en erkennen van hun innerlijke kracht.  Ze is door Marcelle Niland genomineerd als ondernemer van de maand. Marcelle: “Wij hebben een boeiend gesprek gehad over o.a. numerologie. Ik word zelf altijd aangetrokken door de magie van getallen, zie vaak ook de dubbele getallen en vind het verrassend om te horen dat je dit ook bij coaching in kunt zetten.”

PranaPuur

Vanuit mijn bedrijf PranaPuur Levenskrachtcoaching, begeleid ik mensen bij het verkennen, herkennen en erkennen van hun innerlijke kracht. Dit doe ik met behulp van numerologie, wandelcoachen, geleide meditaties en creatief uiten via beeldende middelen.

Doen waar je hart ligt

Ik heb eerder een winkel gehad met mijn man met daarbij een eigen pedicure salon. Mijn man is overleden en daarbij hebben we de zaak moeten verkopen, het was vooral praktisch dat ik als pedicure binnen de zaak werkte (we hadden een schoenmakerij) maar mijn hart lag daar niet in. Ik heb mij altijd aangetrokken gevoelt om mensen te begeleiden en nu ik hiermee begonnen ben ontdekte ik dat werken mij energie geeft. Het geeft mij een lach op mijn gezicht en ik krijg het gevoel dat ik niet werk, maar mag genieten. Het ondernemerschap heb ik geleerd van mijn schoonvader en ik zou niet meer anders willen.

Mezelf zijn als x-factor

Mezelf zijn is mijn vrolijkheid, enthousiasme, geduld en warmte delen met anderen. De klant waardeert mij om mijn openheid en ik krijg vaker te horen dat ik aanstekelijk optimistisch ben. In een wereld waarin er zoveel van de mensen gevraagd wordt, merk ik dat er behoefte is aan een oprecht luisterend oor en handgrepen om de positieve kant van dingen te zien. Dat is ook precies wat ik bedoel met liefde en compassie naar jezelf. En ik vind het heel belangrijk, heb de behoefte, om dit te delen met anderen. Ik wil mensen laten ervaren hoe het is om te leven vanuit liefde en compassie naar jezelf. Een levensles die ik ook zelf heb mogen ontvangen en ervaren. Door mijn eigen ervaring te delen zie ik mensen groeien en daar geniet en groei ik ook weer van.

Open Coffee Haren

Ik ben door collega en goede kennis Simon Wijma geattendeerd op de open coffee morgens.  We zijn in gesprek gekomen over hoe je jezelf kunt neerzetten in het bedrijfsleven en ik vertelde hem over een meeting-groep waar ik ook geweest ben. Daar was het mij persoonlijk te zakelijk en teveel gericht om cijfers, iets wat niet bij mij past. Natuurlijk wil ik omzet en geld verdienen, maar dat is niet mijn eerste insteek. Toen heeft Simon mij uitgenodigd om mee te komen naar de open coffee. Toen hij me uitlegde dat het informeler was dan mijn eerdere ervaring wilde ik wel meekomen. Ik vind het erg leuk om collega ondernemers te ontmoeten en daarbij te netwerken.

Zakelijk én ontspannen

De open en vrije ontmoetingen hebben mij blij verrast. Het is zakelijk en ontspannen tegelijk. Ik vind het vooral fijn dat er spontaan één op één gesprekken ontstaan, daarnaast dat er een presentatie, dan wel een oefening aangeboden wordt. Ik vind het fijn dat wanneer je merkt dat je (nog niet) veel voor elkaar kan betekenen er wel een fijn gesprek uit voort vloeit, net als visitekaartjes, en het oké is als je met anderen contact gaat maken. De ongedwongen sfeer proef ik hierin.

Netwerken zonder verplichtingen

Vooral inzicht, dat het ook ‘zo’ kan. Contacten maken zonder verplichtingen. Interessante mensen mogen ontmoeten, waar ik zeker ook nog wat meer mee ga doen.  De eerst keer dat ik bij de open coffee kwam kregen we de opdracht om aan elkaar te vertellen wat je X-factor is. Dit gaf mij inspiratie en inzicht, zowel voor mezelf als wat ik zag bij anderen. Het AVG-verhaal vond ik vooral verhelderend en ik vond het zelfs geruststellend dat ik al op de juiste weg bezig ben. Ook het inzicht dat “zaken doen” inderdaad niet alleen om cijfers gaat, maar heel belangrijk; contact maken met anderen. Iets wat veel beter bij mij past.

Inspirerende ontmoetingen

En natuurlijk Désirée en Margreet, hun enthousiasme is erg aanstekelijk. Ik vertelde wat voor coachingpraktijk ik neerzet en ben daar nog wel wat onzeker over. Tijdens een kort kennismakingsgesprek lieten Désirée en Margreet mij zien dat als je iets met passie doet, je sowieso plezier hebt in wat je doet, maar dit ook overdraagt naar andere mensen, precies wat ik met mijn coaching wil bereiken. Dit werd mij nog duidelijker toen we werden uitgedaagd om onze X-factor te benoemen bij anderen. Voor mij een bevestiging dat ik mijn x-factor (= geloven in mezelf en al het goede in de wereld om me heen) in kan zetten om mijn bedrijf tot een succes te maken. Ook heeft Marcelle Niland me geïnspireerd. Marcelle is vorige maand al ondernemer van de maand geweest, anders had ik haar zeker genomineerd.

Mooi inzicht opgedaan

Tijdens de bijeenkomst heb ik het mooie inzicht opgedaan dat ik mezelf in mijn nieuwe bedrijf mag neerzetten om wie ik ben en wat ik de omgeving te bieden heb. Ik krijg vaak te horen dat wanneer ik met passie vertel over mijn coachingpraktijk worden mensen enthousiast en willen meer weten. Ik vind het moeilijk om mezelf te laten zien zodra ik ga nadenken over wat de ander van mij zou verwachten. Maar wanneer ik gewoon mezelf ben zet ik mezelf het beste neer. Door het gesprek met jullie zag ik ineens in dat dit daarom ook mijn x-factor is. Ik heb hierdoor de ‘moed’ gevonden om mijn praktijk nu echt neer te durven zetten.

Ik geef het stokje door aan…

Bij deze nomineer ik Simon Wijma, dit omdat hij als wandelcoach iets heel moois aan het neerzetten is. Zijn reizen en de verhalen hiervan die hij deelt met anderen vind ik inspirerend. Simon en ik hebben een keer samen gelopen en wat mij vooral opviel was de rust en het echt luisteren wat hij doet. Hij liet me een stukje in stilte wandelen en daagde me uit door de juiste vragen te stellen. Zijn reis verhalen die hij deelt op zijn website inspireren mij omdat ze zuiver zijn hoe hij het beleeft. Nu vind ik reisverhalen sowieso interessant, maar hij omschrijft het gewoon heel mooi. Ik geloof dat Simon veel te bieden heeft voor mensen die op zoektocht zijn naar zichzelf.

 

Volg Tea online via: Tea Lindeman Pranapuur

www.pranapuur.nl

 

 

Comments are closed.