De Blankehoeve niet alleen horeca maar ook zorg

Velen weten het niet, maar De Blankehoeve in Noordlaren is niet alleen een horecabedrijf het is ook een zorginstelling. Mensen met ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ zoals het genoemd wordt, kunnen daar begeleid wonen, werken en is er dagbesteding (WMO en WLZ). Dit is de opzet van Kiek en Angelique, hun beide passies gecombineerd in een prachtig pand op een mooie locatie in Noordlaren.

De deelnemers van Open Coffee Haren op donderdag 16 maart hebben het verhaal, de visie en de diverse hobbels gehoord van Kiek Busquet, een van de eigenaren van De Blankehoeve. Zij willen meer betekenen voor de maatschappij. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is dan ook een belangrijk onderdeel van het bedrijfsleven in zowel duurzaamheid als menselijkheid. Zo hebben ze naast het begeleid wonen ook op de parkeerplaatsen chalets staan waar tijdelijk enkele Oekraïners wonen en een eigen biologische groentetuin.

Het traject van begeleid wonen is bij hen doorgaans 1 à 2 jaar. Er zijn verschillende werkmogelijkheden. Naast keuken en bediening zijn er bijvoorbeeld ook werkplekken in onderhoud en bij de groentetuin. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook aandacht voor muziek, sport en andere vormen van ontspanning.

Kiek komt zelf uit de horeca en was nieuw in de zorgwereld. Hij heeft gemerkt dat het geen geoliede machine is en dat dingen soms heel bijzonder geregeld zijn. Dit maakt het voor een ondernemer soms lastig en niet altijd leuker. Ondanks dat is de voldoening groot. De combinatie van horeca en zorg werkt erg goed, cliënten zijn trots op hun werk en je ziet ze groeien. “Daar doe je het voor.”

De presentatie maakte duidelijk indruk op de aanwezigen wat tot leuke gesprekken en verbindingen leidde tijdens deze druk bezochte bijeenkomst. En dat is waar wij, de organisatie van Open Coffee Haren, het voor doen. De volgende bijeenkomst is donderdag 20 april. (Zet het alvast in je agenda.)

Impressiefoto’s van de bijeenkomst

Comments are closed.