Simone Köster – Köster Vertaalservice

Als freelance vertaler verzorg ik zowel reguliere als beëdigde vertalingen vanuit het Nederlands naar mijn moedertaal Duits.

Hoe ben je op het idee gekomen om je bedrijf te beginnen/ Waarom vind je het zo leuk om bij dit bedrijf te werken?

Het leren van vreemde talen vond ik op school al heel leuk. In 2003 ben ik vanwege de liefde naar Nederland verhuisd. Ik heb toen meteen Nederlands geleerd en ben in de gezondheidszorg gaan werken. Toen ik het Nederlands goed onder de knieën had, ontstond het idee om met deze kennis meer te doen en ben ik een opleiding tot vertaler gaan volgen.

Het mooie aan het vertalen is dat je teksten over uiteenlopende onderwerpen gaat vertalen. Dat maakt het vak interessant omdat je er heel veel bij leert. Blijven leren en nieuwsgierigheid zijn voor mij belangrijke drijfveren.

Wat is je/ jullie x-factor? Wat heb jij/ hebben jullie wat een concollega niet heeft?

Mijn specialisatie zijn medische vertalingen. Naast mijn vertaalwerkzaamheden als vertaler ben ik al  meer dan 30 jaar werkzaam als gehoorspecialist op een Audiologisch Centrum. De medische terminologie die daarbij komt kijken, kan ik goed toepassen in mijn vertaalwerk.

Kwaliteit staat bij mij op de eerste plek. Dat houdt in, niet alleen vertalen wat er staat, maar er ook een prettig leesbare en begrijpelijke tekst van maken.

Open Coffee Haren

Om deze reden ben ik naar de netwerkbijeenkomst van Open Coffee Haren gekomen

Via Elise Pragt van Pragtplaatjes, waar ik profielfoto’s heb laten maken, hoorde ik van Open Coffee Haren. Ik wilde graag mijn netwerk vergroten en zodoende ben ik de eerste keer samen met Elise naar OCH gegaan.

Dit heeft me positief verrast van Open Coffee Haren

Het was voor mij de eerste netwerkbijeenkomst met ondernemers uit verschillende branches. Ik was aangenaam verrast van de open sfeer en hoe makkelijk eigenlijk netwerken met andere ondernemers is.

Dit heeft Open Coffee Haren mij opgeleverd

De organisatoren Margreet Uildriks en Theo van Mal bedenken elke keer nieuwe opdrachten waardoor inspirerende en diepgaande gesprekken tussen de deelnemers tot stand komen. Daar geniet ik heel erg van en ga altijd geïnspireerd door nieuwe ideeën weer naar huis.

Netwerken

Deze inspirerende persoon(en) heb ik bij een netwerk ontmoet

De presentatie van Erik Smidt van Box 14 Consultancy vond ik zeer inspirerend. Hij vertelde hoe je door het ontdekken van je niche een goede positie op de markt kunt innemen en welke rol out of the box denken daarbij speelt.

Raad jij aan om naar netwerkbijeenkomsten te gaan? Zo ja waarom?

Ik raad iedere ondernemer aan naar een netwerkbijeenkomst te gaan. Een groot netwerk levert je meer bekendheid op. Daarnaast leer je mensen kennen die jou misschien verder kunnen helpen met de groei van je onderneming.

https://www.linkedin.com/in/simoneköster/
https://www.instagram.com/simykos?igsh=ODA1NTc5OTg5Nw%3D%3D&utm_source=qr
https://www.facebook.com/simone.koster.58

Comments are closed.