Margreet Uildriks-Weelink – DaaromM

DaaromM verbetert de online vindbaarheid van bedrijven op o.a. Google (SEO en SEA) oftewel DaaromM houdt zich bezig met online marketing.

Hoe ben je op het idee gekomen om je bedrijf te beginnen/ Waarom vind je het zo leuk om bij dit bedrijf te werken?

Omdat ik merkte dat er behoefte in de markt was (en is) aan online marketing en vooral maatwerk, betrokkenheid én ik dat leuk vind. Ik vind het leuk om met de klant mee te denken, zoeken naar bij dat specifieke bedrijf passende marketingstrategieën voor zowel kleine als grote budgetten. Ikzelf vind het namelijk ook prettig als iemand met mij meedenkt, vanuit mijn positie en (on)mogelijkheden.

Wat is je/ jullie x-factor? Wat heb jij/ hebben jullie wat een concollega niet heeft?

Wat mijn concollegae niet hebben? Dat ben ik zelf 😄 (en vice versa, ik heb hen niet). Wat ik van mijn klanten vooral hoor is dat ze het prettig vinden dat ze met dezelfde persoon te maken hebben i.p.v. steeds wisselende contactpersonen. Daarnaast dat ik met ze meedenken vanuit hun situatie. Ook hoor ik regelmatig dat ze vinden ik duidelijk communiceer en snel op hun vragen reageer zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

Open Coffee Haren

Om deze reden ben ik naar de netwerkbijeenkomst van Open Coffee Haren gekomen

Ik ben in 2014 begonnen met mijn eigen bedrijf. Ik sprak toen Desiree Boerema en zij was bezig met de Open Coffee Haren netwerken op te zetten en stelde voor dat ik een keer zou komen. Ik vond dat eerst wel spannend ook omdat ik via mijn vorige werk ook weleens moest netwerken en ik dat niet heel leuk vond. Tegelijkertijd bedacht ik me dat het geen kwaad kon en zo ben ik heen gegaan en enthousiast geworden. Ik had leuke mensen ontmoet, leuke gesprekken gehad en het was helemaal niet ‘verkoperig’ wat ik bij andere netwerken ervaren had. Daarnaast was het ook fijn om op mijn eigen manier te kunnen netwerken (i.p.v. de opdracht die ik in mijn vorige baas destijds meekreeg). Het resultaat: Een jaar later zat ik samen met Desiree in de organisatie en heb dit 9 jaar met veel plezier en overtuiging in het concept gedaan.

Dit heeft me positief verrast van Open Coffee Haren

De laagdrempeligheid. De vele leuke ondernemers en ondernemende mensen. De passie waarmee mensen vertellen over hun werk.

Dit heeft Open Coffee Haren mij opgeleverd

Teveel om op te noemen 🙂, maar samengevat: Diverse leuke opdrachten, vele leuke contacten, ondersteuning bij mijn ondernemerschap, verbreding van mijn netwerk die ik gebruik bij opdrachten waar nodig.

Netwerken

Deze inspirerende persoon(en) heb ik bij een netwerk ontmoet

Ik heb veel inspirerende personen gesproken om toch een voorbeeld te geven. Ik heb een blog geschreven over mijn 9 jaar als organisatie van Open Coffee Haren daarin staat een mooie anekdote over een iemand die ik ontmoet heb op een bijeenkomst. Daarnaast vind ik het verhaal van Tony Chocolonely waarover Arjen Boekhold heeft verteld erg inspirerend. En zo zijn er nog veel meer die allemaal mij op een bepaalde manier geinspireerd hebben.

Raad jij aan om naar netwerkbijeenkomsten te gaan? Zo ja waarom?

Jazeker! 10 Jaar geleden ben ik begonnen onder het mom “het kan geen kwaad”. Inmiddels ben ik er heilig van overtuigd dat het je heel veel kan brengen. En niet alleen in de zin van werk, maar ook als ondersteuning bij ondernemersvragen waar je tegen aanloopt of voor samenwerkopdrachten. Daarnaast verbreed het je horizon. Je hoort over meer soorten werkzaamheden dan je wellicht kent en wat het inhoudt. En voor mij persoonlijk geldt ook dat ik blij wordt van het ontmoeten van zoveel leuke mensen.

LinkedIn: Margreet Uildriks-Weelink en DaaromM
Facebook: DaaromM
Instagram: DaaromMargreet

Comments are closed.