NRdoet – Natascha Russchen, Op de Zeepkist

Natascha Russchen van NRdoet: “Mijn doel is het vergroten van veiligheid op de werkvloer van het kleine MKB in de breedste zin van het woord. Dus niet alleen praktisch, maar ook gericht op het welzijn van de medewerkers. Naast het uitvoeren van wettelijk verplichte Risico Inventarisaties en Evaluaties (RI&E) help ik de ondernemer om veilig werken simpel en begrijpelijk te maken. Dat doe ik door trainingen te geven en als extern vertrouwenspersoon.”

Hoe ben je op het idee gekomen om je bedrijf te beginnen/ Waarom vind je het zo leuk om bij dit bedrijf te werken?

Na 24 jaar loondienst, waarbij ik in verschillende functies veel heb geleerd, was ik eraan toe om ‘uit te vliegen’ en ben ik voor mezelf begonnen. Ik heb altijd het meest geleerd en genoten van en met de mensen op de werkvloer en wilde daar meer voor betekenen.

Wat is je/ jullie x-factor? Wat heb jij/ hebben jullie wat een concollega niet heeft?

Soms is er bij medewerkers sprake van laaggeletterdheid of een sociale achterstand. Ik ben de veiligheidskundige die de Arbowetgeving en het proces rondom veiligheid simpel en praktisch maakt, in een taal die iedereen snapt.

“Een praktisch veilige werkvloer is niet per definitie veilig”.

Vaak wordt het welzijn van medewerkers vergeten. Door oprechte en positieve aandacht te geven draag je bij aan meer werkgeluk en indirect een veiliger werkvloer. Dat kan door passende trainingen aan te bieden. Bijvoorbeeld over communicatie en ongewenst gedrag op de werkvloer.

Open Coffee Haren

Om deze reden ben ik naar de netwerkbijeenkomst van Open Coffee Haren gekomen

Ik geniet van netwerken en het leren kennen van nieuwe ondernemers die elkaar kunnen versterken.

Dit heeft me positief verrast van Open Coffee Haren

Er was een enthousiaste groep ondernemers met beroepen die nieuw voor me waren. We hebben ons gebogen over het onderwerp ‘netwerken’ en daar kwamen onderwerpen uit naar voren waar ik nog niet eerder over na had gedacht.

Dit heeft Open Coffee Haren mij opgeleverd

Ik heb meteen een afspraak gemaakt met een van de ondernemers en zal er zeker nog een paar maken. Na de bijeenkomst kreeg ik een bericht dat ik op de zeepkist mag. Ik heb er zin in!

Netwerken

Deze inspirerende persoon(en) heb ik bij een netwerk ontmoet

Alle ondernemers vond ik inspirerend! Vooral omdat een aantal een beroep heeft waar ik niet eerder
bekend mee was.

Raad jij aan om naar netwerkbijeenkomsten te gaan? Zo ja waarom?

Voor iedere ondernemer is het waardevol om naar een netwerkbijeenkomst te gaan. Zeker niet
alleen om werk binnen te halen, maar vooral voor je groei en ontwikkeling als ondernemer. Zoek
naar het soort bijeenkomst die echt bij je past, ze zijn er in allerlei vormen.

Aanverwante links

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial