Waar is jouw plek ‘in de wei’?

Waar is jouw plek in de wei? Welke wei, horen we je denken. De wei is een synoniem voor de markt, de branche waar in je zit. Als je in de wei kijkt zie je vaak koeien op 1 plek staan, dit omdat – men denkt – dat daar het meeste gras staat. Maar is dat wel zo en zo ja is het dan wel voldoende gras voor alle koeien? Bovendien ligt daar meestal ook de meeste shit. Vaak is op een andere plek in de wei voldoende gras voor 1 of 2 koeien, daar is jouw plek in de markt, jouw niche.

Hierover vertelde Erik Smidt van Box14 Consultancy op de netwerkbijeenkomst van donderdag 19 oktober. Dit was een mooie aftrap om na te denken over jouw bedrijf, product/dienst en de markt. Aan tafel werd verder gesproken over dit onderwerp. Waar ligt jouw niche, jouw kansen nu en waar in de toekomst en hoe onderscheid je je van de rest? Dit had mooie gesprekken en discussies tot gevolg.

De volgende bijeenkomst is donderdag 19 oktober (de donderdag voor de herfstvakantie). Deze zal weer ‘gewoon’ binnen zijn bij De Blankehoeve.

Vacature organisatie Open Coffee Haren

De meesten van jullie kennen Margreet van DaaromM als een van de organisatoren van Open Coffee Haren. Zij doet dit al zo’n 9 jaar. Helaas heeft ze aangegeven volgend jaar te stoppen met haar organisatorisch rol voor Open Coffee Haren. “Ik vind het erg leuk om te doen en krijg er veel energie van, maar ik heb het te druk waardoor ik keuze moet gaan maken. Daarnaast denk ik dat het goed is dat er weer nieuwe energie in het team komt met frisse idee├źn.

Ik kan deze rol van harte aanbevelen aan een ieder. Het is leuk om te doen, ik heb veel leuke mensen leren kennen en er ook bedrijfsmatig veel aangehad.”

De volgende bijeenkomst is donderdag 16 november. Tot dan!

Margreet Uildriks

Foto impressie van de bijeenkomst

Comments are closed.