Welke impact maak jij?

Een inspirerende Open Coffee Haren bijeenkomst met Arjen Boekhold, gamechanger. Hij vertelde het inspirerende verhaal achter Tony Chocolonely. In feite komt het erop neer: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”. Het klinkt zo makkelijk, dat is het echter niet. Zeker niet als bedrijf. Het probleem is het ontbreken van de transparantie in een productieketen.

Vaak weten we wel een onderdeel maar niet alles en zo komt het dat er nog altijd kinderarbeid bestaat en tropische bossen gekapt worden. En ja we hebben niet overal invloed op, maar soms wel een beetje en dat kan een belangrijk verschil uitmaken. Zoals Dalai Lama zei

If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.

Dalai Lama

“Never place yourself in such a low position. Never think yourself insignificant. No one in this world is insignificant. All of us are worthy of pulling our dreams off.”

In het Nederlands (vrij vertaald): Als je denkt dat je te klein bent om een verschil te maken, probeer dan te slapen met een mug in je slaapkamer – Onderschat jezelf niet. Denk nooit je bent onbelangrijk. Niemand in de wereld is onbelangrijk. We zijn het allemaal waard om onze dromen waar te maken.

De vraag aan deelnemers was: Op welke impact die jij gemaakt hebt, ben jij het meeste trots? Dit kan van alles zijn van klein tot groot. De gesprekken die daaruit voortvloeiden waren interessant. Er kwamen mooie verhalen naar boven maar ook het besef dat de impact die je bij een ander maakt een belangrijke drijfveer voor jezelf en je bedrijf kan zijn. Welke impact maak jij?

De volgende bijeenkomst is donderdag 21 april en het thema is Speeddaten. Meld je aan en noteer het in de agenda

Comments are closed.