Anders netwerken

Wandelen blijkt een echte meerwaarde voor het netwerken zoals wij dat bij Open Coffee Haren graag zien en doen. Laagdrempelig, open en andere gesprekken (anders netwerken). Donderdag 21 september bestond de bijeenkomst uit wandelen en daarna lunchen. De wandeling was zo interessant en ontspannend dat we (bijna) vergeten zijn foto’s te maken 😄. (Deze keer dus niet veel beeldmateriaal ter ondersteuning van het verslag.)

Netwerken en voelen

Ook bij deze wandeling hadden we onze Op de Zeepkist pitch die deze keer voor Esther Nederhof van Leefstijl Retraites was. De wandeling bleek een uitstekende manier voor haar om te laten horen, zien en voelen wat zij doet. Namelijk mensen begeleiden in het meer voelen. Zo gaf zij de opdracht tijdens het wandelen mee om niet te vertellen vanuit je rol (wie heet je, wat doe je, hoe oud ben je, waar woon je enzovoort) maar het gesprek te hebben over wie ben jij, wat hele andere goede gesprekken opleverde (#anders_netwerken). Daarnaast liet ze ons voelen voelen, door even onze schoenen uit te trekken en op blote voeten of sokken te gaan staan op het zandpad. Wat voel je dan? De antwoorden waren heel verschillend en op andere vlakken. Zoals takjes, koelte, ongemak omdat je daarna met vieze voeten weer schoenen aan doet, een teen die wegzakt in het zand, enzovoort. Een mooi voorbeeld hoe men dingen verschillend interpreteren en voelen.

De gesprekken liepen zo lekker dat er op den duur ‘verplicht’ werd om van wandelpartner(s) te wisselen. Na de wandeling stond er een lunch klaar bij de Blankehoeve met heerlijke mosterdsoep en broodjes. Ook sloten een aantal aan die niet mee hadden gewandeld maar wel hadden opgegeven voor de lunch. Een mooie mix van mensen met mooie gesprekken tot resultaat.

De volgende bijeenkomst is donderdag 19 oktober (de donderdag voor de herfstvakantie). Deze zal weer ‘gewoon’ binnen zijn bij De Blankehoeve.

Comments are closed.